Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 08:09

Πετράκος κατά Χρυσοχοΐδη για διόδια σε Μεγαλόπολη-Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πετράκος κατά Χρυσοχοΐδη για διόδια σε Μεγαλόπολη-Καλαμάτα

"Μνημείο δουλικότητας στα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα" χαρακτηρίζει ο βουλευτής Θαν. Πετράκος στην απάντηση του υπουργείου Υποδομών σχετικά με την αναστολή είσπραξης διοδίων από Μεγαλόπολη μέχρι Καλαμάτα λόγω καταστροφής του οδοστρώματος στον παλιό εθνικό δρόμος.

Αναλυτικότερα για το θέμα σε δήλωση ο κ. Πετράκος αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την υποταγή της στα εργολαβικά συμφέροντα υπερβάλλοντας ακόμη και τις διατάξεις των λεόντειων συμβάσεων κατά του Δημοσίου και υπέρ των παραχωρησιούχων.

Είναι άκρως αποκαλυπτική η απάντηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην ερώτηση που καταθέσαμε στις 28/2/2014, με θέμα την υποχρέωση αναστολής είσπραξης των διοδίων από Μεγαλόπολη έως Καλαμάτα. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί λόγω καθίζησης του οδοστρώματος της παλαιάς εθνικής οδού, κοντά στο Δερβένι και άρα σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης έπρεπε να ανασταλεί η είσπραξη των διοδίων στη νέα εθνική οδό μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην παλαιά. Η Σύμβαση Παραχώρησης, στο άρθρο 23.2.3, μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι η αναστολή είσπραξης διοδίων δύναται σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών όπως:

- «Βλάβης δομικών στοιχείων τεχνικών έργων, που παρουσιάζουν τα έργα.

- Επικίνδυνων παραμορφώσεων του οδοστρώματος των έργων».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, ο ασφαλτοτάπητας στο συγκεκριμένο σημείο είχε υποχωρήσει σε μήκος 39,5 μέτρα, βάθους 1 μέτρου και πλάτους 4 μέτρων. Μάλλον αυτό δεν αποτελεί επικίνδυνη παραμόρφωση!

Η απάντηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποτελεί μνημείο  δουλικότητας στα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα διότι στην απάντησή του αναφέρει χαρακτηριστικά «συμβατικά δεν προβλέπεται η δυνατότητα αναστολής είσπραξης των προβλεπόμενων από τη Σύμβαση Παραχώρησης διοδίων τελών, για τους λόγους που αναφέρονται στην ερώτηση»! Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

Σχόλια  

+2 # ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ 07-04-2014 14:32
Τι λες ρε Πετράκο κατούρα και λίγο ,που σε έπιασε ο πόνος για τα διόδια .Θέλω να γράψεις ένα άρθρο , τώρα ,άμα το κόμμα σου βγει για να κυβερνήσει ,τι θα κάνει με τις τιμές των διοδίων και με τις εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο βάση διεθνών συμβάσεων ,έτσι για να ξέρουμε ,από που κλάνει το μπαρμπούνι εάν πεις ότι θα καταργηθούν οι συμβάσεις τότε πρέπει να αιτιολογήσεις που θα βρεις τα λεφτά για να τους αποζημιώσεις , γιατί από κοτσάνες χορτάσαμε από έργα δεν βλέπω τίποτα .Για το ενδιαφέρον σου για τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά θα πληρωθείς ανάλογα στις εκλογές .Επερωτήσεις και τρίχες δεν περνάνε πια.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER