Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 14:01

Ο Οδ. Βουδούρης για την επιλογή Μουσιώνη στην 1η ΔΥΠΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πιστεύω ότι σωστά πήρε τη πρωτοβουλία ο κ. Υπουργός, για τη συνεδρίαση της ενημέρωσης, αλλά είναι προφανές ότι δεν μπορεί να κλείσει ο κύκλος σε αυτό το σημείο και θα πρέπει να υπάρχει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση. Αυτό που θέλω να πω, επί της ουσίας είναι ότι το θέμα δεν είναι νομικό. Το θέμα είναι πολιτικό και εδώ είμαστε οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πολιτείας και πρέπει να σκεφτούμε με πολιτικούς όρους. Για να το κάνω αυτό πρέπει να πάω 10 χρόνια πίσω. Θυμάμαι κύριε Μαρτίνη, την εναρκτήρια εκδήλωση στο Χίλτον το 1999, όπου ανακοινώθηκε ότι το 2000 θα ξεκίναγε. Ημουν και εγώ μεταξύ πολλών άλλων, ένας πολύ ένθερμος υποστηρικτής αυτής της πρωτοβουλίας.
Αυτή η πρωτοβουλία ήταν ένα εγχείρημα να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα νοσοκομείο το οποίο να είναι μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό, κοινωφελές και να δουλεύει σε συνεργασία με το δημόσιο. Πέρασαν 10 χρόνια και λέμε τώρα, ότι αυτό το νοσοκομείο ή πρέπει να πουληθεί ή πρέπει να κλείσει. Είναι μια τραγική αποτυχία. Εγώ ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό. Το πρώτο βήμα το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε γιατί έγινε αυτό. Φταίνε οι κακές τράπεζες; Οι τράπεζες παίζουν τα παιχνίδια τους. Εάν κάποια τράπεζα παρανόμησε και έπαιξε παράνομα παιχνίδια πρέπει οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος. Φταίει η κακή διαχείριση; Πρέπει να γίνει έλεγχος και αυτοί που έκαναν κακή διαχείριση να λογοδοτήσουν. Φταίει η επινόηση, στην οποία συμβάλαμε όλοι και το ελληνικό δημόσιο και το Υπουργείο γιατί και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ μετείχαν σε αυτές τις διαδικασίες; Πρέπει να δούμε σε τι φταίει και να την διορθώσουμε. Φταίει η πολιτεία; Πρέπει να λογοδοτήσει η πολιτεία.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτή είναι η ανάλυση η οποία πρέπει να γίνει και όχι αν μας επιτρέπει ή όχι ο νόμος να πωληθεί κ.λπ.. Αυτό είναι ένα δευτερεύων θέμα. Αυτή είναι η ουσία . Ένα εγχείρημα το οποίο εγώ το υποστηρίζω ακράδαντα, διότι πιστεύω στον τρίτο τομέα και στην υγεία και στην οικονομία. Δηλαδή, πιστεύω σε έναν τομέα ο οποίος εξυπηρετεί το δημόσιο όφελος χωρίς να είναι κρατικός, υπό την εποπτεία του δημοσίου. Είμαι βαθιά στεναχωρημένος που φτάνουμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Δεν μπορώ να εγκλωβιστώ σε αυτό το ψευτοδίλημμα  ή το κλείνουμε ή το πουλάμε. Αυτά έχω να σας πω και βέβαια να ευχηθώ καλή δύναμη στον κύριο Μουσιώνη.

Από το Γραφείο Τύπου του Οδυσσέα Βουδούρη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER