Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 14:03

Παρέμβαση Δαβάκη στη Βουλή για τη συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων στη Λακωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διευκρινήσεις ζητά από την Υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ο Λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης, αναφορικά με το σοβαρότατο ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων στη Λακωνία και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο κ. Δαβάκης δήλωσε στην κ. Υπουργό ότι είναι κάθετα αντίθετος με οποιαδήποτε ενέργεια κατάργησης ή συγχώνευσης σχολείου στη Λακωνία, ενημερώνοντας την, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές της Λακωνίας και οι οικογένειες τους για να πράξουν το αυτονόητο: να μεταβούν στο σχολείο για να μορφωθούν.
Ο αγώνας των μαθητών και των γονέων τους είναι καθημερινός και δύσκολος: διανύουν πολλά χιλιόμετρα ημερησίως (πάνω από 10χμ) πολλές φορές και με δικά τους μέσα και έξοδα, σε κακό οδικό δίκτυο.
Ακολουθεί αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Δαβάκη προς την Υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου:
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του τύπου, που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από «άτυπες» συνεννοήσεις μεταξύ των Περιφερειακών  Δ/ντών Εκπαίδευσης και των Δ/ντών Εκπαίδευσης, να εφαρμόσει σχέδιο εκτεταμένων συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων με μοναδικό στόχο τη δήθεν εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες των μικρών και των μεσαίων σχολικών μονάδων.
Η πολιτική αυτή, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους διότι θα προκληθούν πολλά προβλήματα στη διδασκαλία των μαθητών της ελληνικής περιφέρειας, όπως  αυτών του Νομού Λακωνίας.
Θεωρούμε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να εξαιρέσει σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές της χώρας όπως ο Νομός Λακωνίας από τυχόν συγχωνεύσεις, διότι οι μεγάλες αποστάσεις που καλούνται καθημερινά να διανύσουν για το σχολείο τα Λακωνόπουλα (πάνω από δέκα χμ), οι καιρικές και οι άσχημες συγκοινωνιακές συνθήκες σε κακό οδικό δίκτυο δεν διασφαλίζουν τις απαραίτητες παιδαγωγικές προϋποθέσεις που επιβάλει η σύγχρονη εκπαίδευση, για ασφαλή και άνετη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο.
Ερωτάται η κ. υπουργός:
Προτίθεται να προχωρήσει σε συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων στο Νομό Λακωνίας ;   

Ο ερωτών βουλευτής
Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER