Δευτέρα, 05 Μαϊος 2014 08:31

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ: «Να συνεχίσει η χώρα τα σταθερά της βήματα»

Γράφτηκε από την

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες πρωτογενές πλεόνασμα και υπογραμμίζοντας πως πρέπει η χώρα να συνεχίσει τα "σταθερά της βήματα", μίλησαν χθες σε εκδήλωση στην Καλαμάτα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ιωάννα Καλαντζάκου - Τσατσαρώνη και Ζωή Ράπτη. Στην εκδήλωση παρέστη ο αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Πετραίνας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Η κ. Καλαντζάκου αναφερόμενη στη Μεσσηνία τόνισε πως "ο νέος οδικός άξονας και οι μεγάλες ιδιωτικές πρωτοβουλίες στον τουρισμό έχουν δώσει το στίγμα για το μέλλον της χώρας μας". Οπως είπε, η Καλαμάτα "είναι κέντρο πρωτογενούς ανάπτυξης, πλουτοπαραγωγικών πηγών με τεράστια περιθώρια αναπτυξιακών πολιτικών" που έχουν κι ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Για τις ευρωεκλογές είπε πως έχουν βαρύνουσα σημασία και "καμία ψήφος δεν πρέπει να είναι χαλαρή. Πρέπει να ψηφίσουμε με εντολή τη σταθερότητα". Οπως συμπλήρωσε "υπάρχει επιβεβαιωμένο πρωτογενές πλεόνασμα, που σημαίνει ότι η χώρα μας μπορεί να διαπραγματευτεί και πως το χρέος είναι βιώσιμο". Σημείωσε πως "οι μνημονιακές δεσμεύσεις είναι μέχρι το 2016 και τόνισε την ανάγκη "να στείλετε ευρωβουλευτές ικανούς και διεκδικητικούς, να έχουμε τη δύναμη ν' αντισταθούμε σε κάθε νομοθέτημα που θα έχει συνέπειες για τη χώρα μας".

Η κ. Ράπτη αφού εξήγησε πώς φτάσαμε στο μνημόνιο από το... "λεφτά υπάρχουν και τη διαβολή στην Ευρώπη ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, δεν παράγουν", είπε: "Σταθήκαμε όμως όρθιοι, καταφέραμε να φέρουμε την Ελλάδα σε σημείο σταθερότητας. Βγήκαμε στις αγορές, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα". Τόνισε δε πως "ο πρωθυπουργός της χώρας έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα γίνει καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις" και πως η φορολογία θα μειωθεί. Σημείωσε δε πως "το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι να ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό να παραμείνουμε στα σταθερά αυτά βήματα". Οπως υπογράμμισε "η Ευρώπη είναι αλληλεγγύη. Να υπερασπίσουμε τη χώρα μας διά των ευρωβουλευτών".

Ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε χαρακτηριστικά: "Για πρώτη φορά έρχομαι στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα χωρίς να σκύβω το κεφάλι, διότι μετά από πολλά χρόνια αυτή η απομονωμένη γωνιά της Ελλάδας βρήκε το δρόμο της ανάπτυξης". Αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα του τόπου χαρακτηρίζοντάς τον δυναμικό αν και όπως είπε, παραμένει η επέκταση του αεροδρομίου και η ολοκλήρωση του δρόμου. Ανέφερε πως γίνονται σημαντικές επενδύσεις, όμως "χρειάζονται ακόμα περισσότερες". Για την οικονομική κρίση σημείωσε πως είναι η πιο δύσκολη που έχει περάσει ο ελληνικός λαός από τον Εμφύλιο τονίζοντας ότι "αυτή η κρίση όμως θα πρέπει να γίνει ευκαιρία για τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει αφήσει τα δύσκολα πίσω. Οι θυσίες είναι πολύ μεγάλες". Εξήγησε ότι "έχουμε καταφέρει για πρώτη φορά, από τη δεκαετία του '80, να ζούμε μ' αυτά που βγάζουμε" και συμπλήρωσε: "Το 2015 θα είναι η πρώτη χρονιά από το 1956 που το κράτος θα έχει συνολικό πλεόνασμα και η Ελλάδα θα στέκεται στα πόδια της, θα έχει την εθνική της κυριαρχία".