Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 21:53

Κουσελάς προς Βενιζέλο: Σε Καλαμάτα και όχι Τρίπολη η μονάδα επιστράτευσης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κουσελάς προς Βενιζέλο: Σε Καλαμάτα και όχι Τρίπολη η μονάδα επιστράτευσης

Ανησυχία για το ενδεχόμενο κατάργησης της 77ης Μονάδας Επιστράτευσης που εδρεύει στο στρατόπεδο Καλαμάτας, εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγ. Βενιζέλο, ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς.
Ο κ. Κουσελάς επικαλείται σχετικές πληροφορίες του αναφέροντας ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό όλες οι μονάδες επιστράτευσης της Πελοποννήσου θα συγκεντρωθούν στην Τρίπολη. Με την επιστολή ζητεί να γίνει η συγκέντρωση των μονάδων στην Καλαμάτα όπου υπάρχει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, ενώ λειτουργεί και το μοναδικό Κέντρο Εκπαίδευσης των Διαβιβάσεων.
Αναφέρει ακόμη ότι το προσωπικό της 77ης Μονάδας Επιστράτευσης είναι το πλέον πολυδύναμο και τυχόν μετακίνηση στην Τρίπολη θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις οικογένειες των στρατιωτικών, ενώ πολλά στελέχη που υπηρετούν στην Τρίπολη έλκουν την καταγωγή τους από τη Μεσσηνία.
Αφού αναφέρεται στα οφέλη που έχει η τοπική οικονομία από την παρουσία της μονάδας, ζητεί να δοθεί η δυνατότητα σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, ανεξαρτήτως όπλου, να υπηρετούν στο ΚΕΔΒ Καλαμάτας, καθώς η βασική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων είναι η ίδια και έτσι "θα αποτελούσε διέξοδο και για πολλά στελέχη, του Πεζικού και άλλων όπλων, να έλθουν και να υπηρετήσουν στη φρουρά συμφερόντων τους στην Καλαμάτα".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER