Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011 18:57

Παπουτσής σε Νάντια: «Εφαρμόζονται ειδικές δράσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στη Μεσσηνία»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παπουτσής σε Νάντια: «Εφαρμόζονται ειδικές δράσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στη Μεσσηνία»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 04/01/11, σχετικά με την έξαρση του παραεμπορίου στη Μεσσηνία, ανακοίνωσε ότι, «βάσει του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού αυξημένης αστυνόμευσης των μεγαλύτερων αστικών περιοχών της χώρας, από τις οικείες αστυνομικές Υπηρεσίες στη Μεσσηνία, εφαρμόζονται ειδικές δράσεις για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου. Σε αυτό το πλαίσιο, στην περιοχή της Καλαμάτας, κατά το 2010, διενεργήθηκαν 526 αμιγείς έλεγχοι».
Συμπληρωματικά, ο κ. Παπουτσής ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι για τις παραβάσεις των νόμων σχετικά με την αντιμετώπιση του παραεμπορίου δεν προβλέπονται ποινικές κυρώσεις, παρά μόνο διοικητικές (πρόστιμα).
Εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Παπουτσής στην απάντησή του ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι με τον νόμο 3731/2008 προβλέπεται η αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από πολλές αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων και αυτή του ελέγχου τήρησης των διατάξεων για το υπαίθριο εμπόριο που ανατίθεται στη Δημοτική Αστυνομία, ύστερα και από την έκδοση σχετικής διαπιστωτικής πράξης από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφορικά με τον Δήμο Καλαμάτας. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι στο πλαίσιο αυτό στην πόλη της Καλαμάτας, η οικεία Δημοτική Αστυνομία έχει κύρια ευθύνη εφαρμογής των διατάξεων σχετικά με τον έλεγχο του υπαίθριου – πλανόδιου εμπορίου, ενώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας παρέχεται η απαιτούμενη συνδρομή σε κάθε συντρέχουσα περίπτωση.
Καταλήγοντας, ο υπουργός τονίζει ότι «στις αστυνομικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία, με βάση και την αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου, δόθηκαν εκ νέου εντολές για αύξηση της δραστηριότητας και αποτελεσματικότητάς τους, ώστε να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας στην εν λόγω περιοχή, σε συνεργασία με τον οικείο Ο.Τ.Α. και τις λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER