Σάββατο, 02 Αυγούστου 2014 11:24

Συνδρομή της Πολιτείας για μουσείο σταφίδας ζητάει ο Πετράκος

Γράφτηκε από την
Συνδρομή της Πολιτείας για μουσείο σταφίδας ζητάει ο Πετράκος

Τη συνδρομή της Πολιτείας ώστε να δημιουργηθεί στην Κορώνη μουσείο για την κορινθιακή σταφίδα ζητεί ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, με ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη και Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Τασούλα.

 

«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορώνης και φορείς της περιοχής ζητούν την παραχώρηση μιας αποθήκης της ΣΚΟΣ (πρώην ΑΣΟ) στην Κορώνη, για να δημιουργηθεί μουσείο σταφίδας. Πρόκειται για ένα εύλογο αίτημα αφού η τοπική ιστορία είναι συνδεδεμένη με την καλλιέργεια της σταφίδας. Φυσικά πρέπει να υπάρξει και μια πολιτική που να υποστηρίζει την καλλιέργεια της σταφίδας ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το προνομιούχο για την Ελλάδα προϊόν» σημειώνει ο Θ. Πετράκος.

 

Καταλήγοντας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να γνωστοποιήσουν, αν «θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί μουσείο στην Κορώνη για την ιστορική εξέλιξη της σταφίδας και τους αγώνες των σταφιδοπαραγωγών», όπως επίσης και αν «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την ΣΚΟΣ ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των σταφιδοπαραγωγών της Κορώνης και των φορέων της περιοχής ώστε να παραχωρηθεί ένα από τα κτήρια της Κορώνης που ανήκουν τώρα στην ΣΚΟΣ για τη δημιουργία μουσείου σταφίδας στην Κορώνη».


NEWSLETTER