Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 17:31

"Ναι" Σκανδαλίδη για την υπόθεση των γεωτρήσεων στη Λακωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θετική απάντηση εξασφάλισε ο βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη στο αίτημα των αγροτών της περιοχής και του Δήμου Μονεμβασίας σχετικά με την αλλαγή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την έκδοση και την ανανέωση αδειών αρδευτικών γεωτρήσεων.
Στην απάντησή του, ο κ. Σκανδαλίδης αναγνωρίζει την ανάγκη αναπροσαρμογής του περιεχομένου της Υπουργικής Απόφασης και για τον λόγο αυτό τονίζει πως έχει ήδη προωθηθεί στο συναρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος σχέδιο νέας απόφασης με το οποίο απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης και μειώνεται το κόστος ανανεώσεων ειδικά για τους αγρότες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και την περιβαλλοντική διάσταση με την ορθή διαχείριση των υδάτων. Η επεξεργασία της νέας Υπουργικής Απόφασης βρίσκεται σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, στο τελικό της στάδιο και αναμένεται σύντομα να εκδοθεί.
«Η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ικανοποιεί καταρχήν το καθολικό αίτημα του αγροτικού κόσμου της χώρας και ειδικότερα της Λακωνίας για την ελάφρυνση των διαδικασιών και του αυξημένου κόστους έκδοσης και ανανέωσης αδειών αρδευτικών γεωτρήσεων. Αναμένουμε τόσο την αντίστοιχη απάντηση από την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, όσο και κυρίως την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία ευελπιστώ πως θα διευκολύνει την παραγωγική δραστηριότητα των αγροτών μας σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία» δήλωσε ο Βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.      


Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER