Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 13:30

Συνάντηση Ζαχαρία με την Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Ζαχαρία με την Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς συναντήθηκε και συζήτησε με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης εξέθεσε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους πυροσβεστικούς σταθμούς και τα κλιμάκια του Σώματος και παρουσίασε αιτήματα και προτάσεις για τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά ζητήματα που αφορούν τους μόνιμους πυροσβέστες. 

1. Αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων με αύξηση του προσωπικού στα πλαίσια της επικείμενης αναδιάρθρωσης ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που δημιουργούν οι εκτεταμένες περιοχές κάλυψης. 

2. Εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. 

Σταδιακή αντικατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων και άμεση αυτών που κυκλοφορούν πέραν της 15ετίας. Μέριμνα για μηχανολογική συντήρηση και έγκαιρη αντικατάσταση ελαστικών. Άμεση προμήθεια ατομικού και υπηρεσιακού εξοπλισμού για αστικά και δασικά συμβάντα. 

3. Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για μισθούς, επιδόματα και συντάξεις των ενστόλων. Χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος. 

4. Αναβάθμιση της βασικής εκπαίδευσης. 

Ειδικότερα για την Αρκαδία η Ένωση προτείνει την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σταθμού Τρίπολης και του Κλιμακίου Βυτίνας, την μόνιμη λειτουργία του Κλιμακίου Τροπαίων, την κάλυψη των αναγκών της Εθνικής οδού Κορίνθου – Καλαμάτας.

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Ζαχαρία μετά τη συνάντηση σημειώνεται:

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει παρέμβει για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, την επάρκεια προσωπικού και εξοπλισμού, την εκπαίδευση, τις προσλήψεις επιλαχόντων παλαιών διαγωνισμών και άλλα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα. 

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάγκη να δοθεί τέλος στην τριχοτόμηση του Πυροσβεστικού Σώματος. Η αναδιάρθρωση της υπηρεσίας δεν μπορεί να γίνεται με κάθε αλλαγή κυβέρνησης και υπουργού. Πρέπει να γίνει με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες για την αποτελεσματική λειτουργία στο πλαίσιο ενεργειών για την Πολιτική Προστασία, μετά από ουσιαστικό διάλογο με συνδικαλιστικούς φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες και την κοινωνία". 


NEWSLETTER