Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 17:21

Επιστολή Βουδούρη σε Σκανδαλίδη για τα τα σχέδια βελτίωσης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εντονη είναι η ανησυχία των παραγωγών του νομού Μεσσηνίας, που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος (ΥΑ 146/12-01-2011) για συμμετοχή σε επενδυτικό σχέδιο με μέγιστο προϋπολογισμό 50.000 €.
Με δεδομένο ότι οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις του Νομού μας είναι σύγχρονες και αξιοποιούν όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, το πλαφόν των 50.000 € δεν καλύπτει τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές τις εγκαταστάσεις να αποκλείονται από το επενδυτικό σχέδιο.
Επιπλέον, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η περιοχή μας είναι το τρίτο κέντρο θερμοκηπιακών καλλιεργειών της χώρας, ότι στις προηγούμενες δύο προσκλήσεις είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα 120 περίπου παραγωγοί και το ύψος των επενδύσεων ανήλθε στα 12 εκ. €.
Για την αποτελεσματική εφαρμογή του επενδυτικού σχεδίου και για την ουσιαστική αξιοποίησή του από τους παραγωγούς του Νομού μας, παρακαλώ να αρθεί ο όρος του πλαφόν των 50.000 € και να γίνεται η κατάταξη των ενδιαφερομένων χωρίς να απαιτείται να καλύψουν κάποια όρια.

Με εκτίμηση

Οδυσσέας Βουδούρης
Βουλευτής Μεσσηνίας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER