Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 21:19

"Καμπανάκι" από Αγροτική για τα οικονομικά της ΕΑΣ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρνητική είναι η καθαρή θέση της ΕΑΣ Μεσσηνίας, σύμφωνα με την Αγροτική Τράπεζα - και ως εκ τούτου η Ενωση δεν πληροί τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση. Το "καμπανάκι" χτύπησε δυνατά αυτή τη φορά από την τράπεζα, η οποία σημειώνει ότι το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την εξέταση των οικονομικών στοιχείων και τις παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή που έκανε τον έλεγχό τους. Τονίζει επίσης ότι τη χρηματοδότηση δεν την επιτρέπουν οι διεθνείς κανόνες.
Αυτά περιλαμβάνονται σε απάντηση της αρμόδιας διεύθυνσης της ΑΤΕ σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου. Τονίζεται ακόμη ότι παρ’ όλα αυτά το Γενικό Συμβούλιο Χορηγήσεων ανανέωσε το πιστοδοτικό όριο στα 3,5 εκ. ευρώ και χρηματοδότησε την ΕΑΣ με 1 εκ. ευρώ για τη διακίνηση ελαιόλαδου, σε δύο δόσεις των 500.000 ευρώ.
Σημειώνεται όμως ότι συμβατική δέσμευση της Ενωσης για την επανενεργοποίηση του πιστωτικού ορίου και την εκταμίευση των 500.000 ευρώ ήταν η υποβολή (μέχρι 31 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου) δεσμευτικής μελέτης εξυγίανσης και βιωσιμότητάς της μακροπρόθεσμα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά αντ' αυτού εστάλησαν αποσπασματικές οικονομικές εκτιμήσεις για το 2011. Τα στοιχεία αυτά αξιολογούνται από τις υπηρεσίες της τράπεζας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER