Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 13:58

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης Δαβάκη για το "Ξενία" της Σπάρτης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοι γνωρίζουμε την κατάσταση του παλαιού Ξενία της Σπάρτης. Πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και στιγμιαίες αποφάσεις εκ μέρους των ενδιαφερομένων και εμπλεκομένων μερών, δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.
Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής Λακωνίας και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης, επανέφερε το θέμα στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση του προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.
Κατά την ομιλία του ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον παριστάμενο Υφυπουργό κ. Νικιτιάδη να σταματήσει η απραξία σχετικά με την τύχη του Ξενία της Σπάρτης, γιατί με αυτόν τον τρόπο προσβάλλεται η ιστορία της πόλης, η αισθητική της και εγκυμονούνται σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και υγιεινής.
Στη συνέχεια ο Λάκωνας Βουλευτής πρότεινε στον Υφυπουργό να μεγαλώσει ο χρονικός ορίζοντας της παραχώρησης των 20 ετών της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (Ε.Τ.Α) προς τον Δήμο, στα 50 χρόνια και η προμελέτη που ο Δήμος της Σπάρτης έχει συντάξει από το 2007, να αποτελέσει τη βάση για τον περαιτέρω σχεδιασμό αποκατάστασης του Ξενία, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί  ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και λειτουργίας Γραφείου Τουρισμού.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Δαβάκης και απευθυνόμενος στον κ. Υφυπουργό ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι εφόσον υπάρχει πρόθεση του να παραχωρήσει η Ε.Τ.Α. το Ξενία, εφόσον έχουμε την προμελέτη του Δήμου, εφόσον μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Δράσεων Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΠΡΕΠΕΙ άμεσα να υπάρξει ΚΑΙ η πολιτική βούληση εκ μέρους της Κυβερνήσεως, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ επίλυση του προβλήματος.
Απαντώντας στον κ.Δαβάκη ο Υφυπουργός κ.Νικιτιάδης, αφού αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια εκ μέρους των εμπλεκομένων φορέων, δεσμεύθηκε ότι θα συγκαλέσει άμεσα συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων για να αποφασιστεί οριστικά η χρήση του Ξενία της Σπάρτης.


Από το Γραφείο Τύπου του Αθ. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER