Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 15:39

Βενιζέλος σε Νάντια: «Θα παραμείνει το Κέντρο Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

«Θα παραμείνει το Κέντρο Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα». Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος  Βενιζέλος, σε απάντησή του στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, ζητώντας από τον Υπουργό να δεσμευτεί για τη διατήρηση του ΚΕΔΒ στην πόλη της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, με ερώτηση της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στις 27/01/11, η κ. Γιαννακοπούλου ζητούσε να μάθει εάν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η μετεγκατάσταση του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων από την Καλαμάτα σε άλλη πόλη. Στην απάντηση του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως του Γενικού Επιτελείου Στρατού το 2008 με θέμα «Σκοπιμότητα λειτουργίας υφιστάμενων ΚΕΝ - ΕΚΕ όλων των Όπλων και Σωμάτων», το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα προβλέπεται να διατηρηθεί. Στο πλαίσιο της μελέτης για τη Μελλοντική Δομή Δυνάμεων (ΜΔΔ) για τα έτη 2011 – 2025, που είναι σε εξέλιξη και στην οποία προβλέπεται η μείωση των Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων, το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων έχει ενταχθεί στην κατηγορία αυτών που θα παραμείνουν σε λειτουργία, χωρίς να έχει τεθεί ζήτημα μετεγκατάστασής του.

Για ευχάριστη είδηση έκανε λόγο η κ. Γιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι: «είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι προσεγμένες υποδομές του στρατοπέδου στην Καλαμάτα και το Κέντρο Διαβιβάσεων θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και θα ενισχυθούν περαιτέρω και με το νέο πεδίο βολής. Ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, πρέπει όλοι στον τόπο μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν όχι μόνο για να διατηρήσουμε τις υπάρχουσες υποδομές και επενδύσεις, αλλά να προσελκύσουμε και νέες».

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER