Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 18:47

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον Μπούκουρα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον Μπούκουρα

Βολές κατά της εισαγγελικής πρότασης, με την οποία ζητήθηκε η παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εξαπολύει ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, σε νέα αίτηση άρσης της προσωρινής του κράτησης, που υπέβαλε στο Συμβούλιο Εφετών δια της συνηγόρου του Βάσως Πανταζή και του νέου συνηγόρου του Σπύρου Μουζακίτη (πρόκειται για τον πρώην εισαγγελέα, ο οποίος υπηρέτησε στην θέση του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα και ο οποίος παραιτήθηκε από το Σώμα και πλέον ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα).

 

Ο κ. Μουζακίτης, σε δήλωσή του για την προσφυγή του βουλευτή, αναφέρθηκε στον πρώην συνάδελφό του Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος υπέβαλε πρόσφατα πρόταση για την Χρυσή Αυγή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από τη μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής».

Στην αίτηση του, ο κ. Μπούκουρας εξαπολύει «επίθεση» κατά της πρότασης Ντογιάκου, που εισηγήθηκε την παραπομπή 70 κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση, αλλά και εναντίον του ίδιου του εισαγγελικού λειτουργού. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο κ. εισαγγελέας επιχειρεί στην πρόταση του να "δαιμονοποιήσει" εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις "μάχη", "τελική νίκη", "ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής", "στρατιώτης"» αναφέρεται χαρακτηριστικά και παρατίθενται παραδείγματα από αποσπάσματα συνεντεύξεων βουλευτών άλλων κομμάτων, προκειμένου να καταδειχθεί ότι «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό, δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αναφέρει επίσης, ότι «ο κ. εισαγγελέας, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναφορά της ομιλίας μου Βουλή στην πρόταση για παραπομπή μου, επέλεξε για πολλοστή φορά να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε αποδεικνύει την ευαισθησία και την αληθινή ποιότητα της προσωπικότητας μου, είτε να το αποκρύψει, όπως έκανε με τους μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την προσωπικότητα μου και την παρουσία μου στην Κορινθία, ή να το απαξιώσει πλήρως».

Ο κατηγορούμενος ζητά την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους. «Είναι λογικά αδιανόητο να κρατείται προσωρινώς ο κ Μπούκουρας, ως ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, τη στιγμή που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κόμμα της ΧΑ και να είναι ελεύθερη η μισή και πλέον κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος» ανέφερε σε δήλωση της η συνήγορος του Βάσω Πανταζή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER