Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 08:28

Ο Πετράκος καταγγέλλει: "Κρύβεται ο υπουργός για την αυτοκτονία του αγρότη"

Γράφτηκε από την
Ο Πετράκος καταγγέλλει: "Κρύβεται ο υπουργός για την αυτοκτονία του αγρότη"

«Για τρίτη συνεχόμενη φορά δεν απαντά ο υπουργός Οικονομικών για απαράδεκτη ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς που οδήγησε στην αυτοκτονία φτωχού αγρότη». Αυτό καταγγέλλει ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος με αφορμή το γεγονός ότι ο υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης για μια ακόμη φορά δεν παραβρέθηκε προκειμένου να συζητηθεί η σχετική επίκαιρη ερώτηση.
Αναλυτικότερα στην παρέμβασή του ο κ. Πετράκος σημείωσε τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε, το να διαμαρτυρηθώ είναι πάρα πολύ επιεικές. Πρέπει να τοποθετηθώ, διότι η ερώτηση που αφορά τα χρήματα που πήρε η Τράπεζα Πειραιώς από τον αγρότη Γιώργο Λούζη, ο οποίος αυτοκτόνησε στη συνέχεια -του πήρε 3.000 ευρώ από την επιδότηση, η οποία είναι ακατάσχετη με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς- δεν απαντήθηκε ως γραπτή ερώτηση στην καθορισμένη ημερομηνία, μετατράπηκε σε επίκαιρη. 
Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Χαρδούβελης προφασίστηκε κώλυμα και δεν ήρθε. Επέμεινα ξανά και κληρώθηκε η ερώτηση μου και αυτήν την εβδομάδα και πάλι δεν έρχεται, πάλι λέει ότι δεν μπορεί. Είναι, κατά τη γνώμη μου, προκλητικό. Δεν ξέρω αν είναι υποτίμηση του Κοινοβουλίου απλώς ή είναι φόβος απέναντι στον εθνικό τραπεζίτη, τον οποίο γιγαντώσατε με την πολιτική σας να του δώσετε την Αγροτική Τράπεζα αντί πινακίου φακής και στη συνέχεια τις κυπριακές τράπεζες, ένας τραπεζίτης ο οποίος πήρε τσάμπα την περιουσία του ελληνικού λαού και αυτή την στιγμή δεν έρχεται ο υπουργός να απαντήσει».


NEWSLETTER