Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 16:26

Συναντήσεις Πετράκου για Αρχαία Θουρία και Κάστρο Κορώνης

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Πετράκου για Αρχαία Θουρία και Κάστρο Κορώνης

 

Συναντήσεις για πολιτιστικά ζητήματα, που αφορούν τη Μεσσηνία είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Την ανάγκη να συνδράμει το υπουργείο Πολιτισμού sτο ανασκαφικό έργο που γίνεται στην Αρχαία Θουρία και να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε να προστατευτεί η περιοχή από πιθανή κατολίσθηση επεσήμανε κατά τη συνάντησή του με τη γ.γ. του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη τονίζοντας μάλιστα ότι πρέπει να γίνει άμεσα άρση επικινδυνότητας των πρανών.

Από την πλευρά της η κ. Μενδώνη δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα αποσταλεί μηχανικός του υπουργείου, για να αποφανθεί για το είδος της παρέμβασης που θα χρειαστεί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την βοήθεια του υπουργείου για το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία, συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεσα νέα συνάντηση, παρουσία και της υπεύθυνης αρχαιολόγου Ξένης Αραπογιάννη.

Παράλληλα τέθηκε και το θέμα της επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων για την προστασία του Κάστρου της Κορώνης, ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο οι εργασίες. Για το ίδιο θέμα μάλιστα ο κ. Πετράκος είχε συνάντηση με τον γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών Αβραάμ Γούναρη, ενώ επικοινώνησε και με τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου.

 

Και από τους τρεις κυβερνητικούς παράγοντες έλαβε -σύμφωνα με ανακοίνωση- δεσμεύσεις ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις.


NEWSLETTER