Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 17:32

Απάντηση σε Δαβάκη για το ζήτημα των μεταθέσεων – μετακινήσεων πυροσβεστών της Λακωνίας και των Κυθήρων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης με σχετική Ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είχε θέσει το ζήτημα των μεταθέσεων και μετακινήσεων των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Λακωνίας και των Κυθήρων και τη γενικότερη κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών τους.
Απάντηση στην Ερώτηση του Λάκωνα Βουλευτή, έδωσε πρόσφατα ο Υπουργός κ.Παπουτσής, ο οποίος αναφέρει απλά την  αριθμητική δύναμη των Υπηρεσιών η οποία όμως δεν απηχεί πλήρως την πραγματικότητα.
Στην απάντησή του κ. Παπουτσή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου περιμέναμε μια πιο ουσιαστική απάντηση από τον κ. Υπουργό. Σημασία δεν έχει να παραθέτουμε πλασματικούς αριθμούς υπηρετούντων πυροσβεστών, αλλά να δούμε σοβαρά το καθεστώς των αποσπάσεων που ισχύει σήμερα και αποδυναμώνει τη δύναμη των υπηρετούντων, όπως επίσης και τα κενά που θα πρέπει να καλυφθούν.
Καλούμε τον κ. Υπουργό να δει σοβαρά το θέμα των αποσπάσεων, ώστε  να επανέλθουν στις υπηρεσίες τους, όλοι αυτοί που πλασματικά αναφέρονται στην απάντησή του. Πρέπει να αντιληφθεί ότι με το ισχύον καθεστώς δεν «βγαίνουν» οι βάρδιες με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μάχιμους πυροσβέστες.
Κλείνοντας  ο κ. Δαβάκης δήλωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το Π.Δ 170/96 περί μεταθέσεων, ώστε να καλυφθεί το ελάχιστο έστω όριο των οδηγών της υπηρεσίας.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER