Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 11:53

Με τον πρέσβη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Δημ. Σαμπαζιώτης

Γράφτηκε από την
Με τον πρέσβη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Δημ. Σαμπαζιώτης

Συνάντηση με τον πρέσβη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα Nj.E. Dragan Bojanic στο εντευκτήριο της Βουλής είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βοσνίας & Ερζεγοβίνης Δημήτρης Σαμπαζιώτης παρουσία και του μέλους της Ομάδα Ευθύμιου Καρανάσιου.

 

Ο κ. Σαμπαζιώτης, αφού καλωσόρισε τον πρέσβη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μέσω εμπορικής και τουριστικής συνεργασίας, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες. 

Ο κ. Bojanic  αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσκληση, ευχαρίστησε την Ελλάδα για την ουσιαστική και άμεση βοήθεια στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα του και αναφέρθηκε στην πολύτιμη βοήθεια του Έλληνα Πρέσβη στο Σαράγεβο για τον συντονισμό αυτής. 

Όπως τόνισε ο πρέσβης οι ζημιές από τις πλημμύρες ξεπέρασαν τα δυο δις ευρώ και σε συνάρτηση με την πολύ υψηλή ανεργία η οποία κινείται πάνω από το 40% καθώς και το πολύ κακό οδικό δίκτυο κρίνεται αναγκαία η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ιδίως εφόσον ο λαός είναι πιά έτοιμος για αυτό. 

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο χωρών ο Βόσνιος πρέσβης επισήμανε την ανάγκη προσπάθειας συμφιλίωσης των φιλάθλων και των δυο χωρών, προκειμένου να προστατευθεί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός με δράσεις από κοινού δίνοντας προτεραιότητα στην αύξηση των απευθείας αεροπορικών γραμμών προς την Ελλάδα, έναν προορισμό τον οποίο αγαπούν και επιλέγουν για τις διακοπές τους οι Βόσνιοι αρκετές φορές το χρόνο. Τέλος, αναφέρθηκε στον επικείμενο σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης μετά τις πρόσφατες εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι κατά το τέλος Ιανουαρίου θα είναι στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσει την Κ.Ο.Φ Ελλάδος – Βοσνίας & Ερζεβοβίνης στο Σαράγεβο. 


NEWSLETTER