Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 17:07

Παρέμβαση Δαβάκη για Μουσείο Νεάπολης Βοιών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με νέα παρέμβαση του, ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης, επανέφερε στη Βουλή το ζήτημα της ολοκλήρωσης του Μουσείου Νεαπόλεως Βοιών, προκειμένου αυτό να ξεκινήσει τη λειτουργία του, ανοίγοντας τις πύλες του στο κοινό.
Ο κ Δαβάκης καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ να προβεί άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για να ενταχθεί το έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νεαπόλεως, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δ.Ε.Π.Ι.Ν. 2007-2013, αποστέλλοντας  παράλληλα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτημα για χρηματοδότηση του έργου από τον κωδικό 59, το «άνοιγμα» του οποίου καθυστερεί.
Ο Λάκωνας βουλευτής αναφέρει στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο ότι το Μουσείο της Νεαπόλεως αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την περιοχή των Βατίκων αλλά και ολόκληρη τη Λακωνία, που θα συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.
Συνεχίζοντας την παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης,  κατηγορεί το ΥΠΠΟΤ για απραξία αναφέροντας ότι ενώ έχουν περάσει έξι μήνες από την προηγούμενη παρέμβαση του στη Βουλή για το ίδιο θέμα, καμία ενέργεια εκ μέρους του ΥΠΠΟΤ δεν έχει γίνει. Τότε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικιτιάδης απαντώντας σε Ερώτηση του κ. Δαβάκη, είχε δεσμευθεί ότι προτίθεται το ΥΠΠΟΤ να υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης του έργου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όταν αυτή «ανοίξει» τον κωδικό 59 του ΠΕΠ 2007-2013.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον Υπουργό Πολιτισμού :
1. Πότε θα ενταχθεί το έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νεαπόλεως, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δ.Ε.Π.Ι.Ν. 2007-2013 ;
2. Πότε η  Περιφέρεια Πελοποννήσου θα «ανοίξει» τον κωδικό 59, από τον οποίο και θα χρηματοδοτηθεί το έργο ;
3. Ποιο το ύψος των χρημάτων που θα καταβληθούν και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΠΟΤ για την ολοκλήρωση του έργου ;

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER