Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 17:18

Ερώτηση ΚΚΕ: Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών στο Νομό Αρκαδίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο Νομό Αρκαδίας από την 1η Μάρτη σταματάει η δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, σύμφωνα με έγγραφο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας επικαλούμενο οικονομικούς λόγους.
Σε συνδυασμό και με τις προωθούμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων θα αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των μεταφερόμενων μαθητών, με αποτέλεσμα το κόστος μεταφοράς να είναι δυσβάσταχτο για τις λαϊκές οικογένειες, και ακόμα κάποιοι μαθητές από απομακρυσμένες περιοχές να μην έχουν τη δυνατότητα να πάνε καν στο σχολείο τους.
Ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που διαχρονικά και μέσω των αρμόδιων Υπουργείων χειρίστηκαν το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, δεν έδωσαν και δεν δίνουν τα απαραίτητα κονδύλια και μεταφέρουν βασικές υποχρεώσεις του κράτους για την παιδεία στις νομαρχίες παλιότερα, στους δήμους και τις περιφέρειες σήμερα μέσω της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν:
Να συνεχιστεί και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους σε όλο το νομό.
Να μην πραγματοποιηθεί καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων.

Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιάννης Γκιόκας
Γιάννης Πρωτούλης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER