Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 17:20

Γιαννακοπούλου και άλλοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Αδικαιολόγητες δραστικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των Αστυνομικών Υπηρεσιών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους, εξαιτίας της δεινής κατάστασης στην οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών, στην κατά τη γνώμη μας, αδικαιολόγητη δραστική περικοπή των λειτουργικών-επιχειρησιακών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο αγώνας για περιστολή της σπατάλης και των υπερβολών, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να οδηγήσει στην υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αξιοπιστίας των μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να διογκώνεται η εγκληματικότητα και οι πολίτες να αισθάνονται, όλο και περισσότερο, ανασφαλείς.
Οι περικοπές δαπανών για την συντήρηση των οχημάτων, την επισκευή των ζημιών, την αδυναμία τροφοδοσίας με καύσιμα για την κίνηση των οχημάτων και την θέρμανση των υπηρεσιών και τέλος τις σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη των αναλώσιμων υλικών και ειδών ατομικής προστασίας για μονάδες, όπως η ΔΙ.ΑΣ.,καθιστούν, τόσο τον προγραμματισμό, όσο και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αστυνομίας προβληματική και σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν το αξιόμαχο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και πολλές Ενώσεις Αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται έντονα γιατί ένας μεγάλος αριθμός περιπολικών και μηχανών της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας λόγω βλαβών και έλλειψης δυνατότητας αποκατάστασης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί.

1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με τους αναγκαίους πόρους για την κανονική και αξιόμαχη λειτουργία των υπηρεσιών και για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας κοντά στους πολίτες;

Οι ερωτώντες βουλευτές: Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, Δημήτριος Καρύδης, Δαμιανάκης Ευτύχης, Κυριακοπούλου Μαρία, Βλατής Ιωάννης, Οικονόμου Θανάσης, Κατρίνης Μιχάλης, Μανωλάκης Αγγελος, Μοσχόπουλος Σπυρίδων, Αρβανιτίδης Γιώργος, Τσόνογλου Βασιλική, Μίχος Λάμπρος, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, Βούρος Γιάννης, Κεφαλίδου Χαρά, Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, Περλεπέ - Σηφουνάκη Κατερίνα, Οικονόμου Παντελής, Σκραφνάκη Μαρία, Τόλκας Αγγελος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER