Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 16:29

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταφορά μαθητών στην Αρκαδία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάποιοι μαθητές στο Ν. Αρκαδίας , όπως και σε άλλους νομούς της χώρας, μεταφέρονται στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Ομως το «ΚΤΕΛ   του Ν. Αρκαδίας Α.Ε.» και οι συνεργαζόμενοι μεταφορείς (Ταξί- Ι.Χ.- Τουριστικά λεωφορεία), την 23 /02/2011 κοινοποίησαν στα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και στους γονείς των μαθητών ,την απόφασή τους να αναστείλουν  τη μεταφορά των μαθητών του νομού, καθότι –όπως αναφέρουν – τους  οφείλονται τα χρήματα της μεταφοράς των μαθητών, όχι μόνο για την φετινή χρονιά, αλλά και για όλο το περσινό σχολικό έτος(2009-2010).
Οπως αναφέρουν οι αρμόδιοι του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, τα οφειλόμενα στο ΚΤΕΛ μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010 φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ και το ΚΤΕΛ, αν δεν πληρωθεί για κάποιους έστω μήνες τα δεδουλευμένα αδυνατεί να συνεχίσει. Ήδη για την μισθοδοσία του Φεβρουαρίου το ΚΤΕΛ έχει πάρει δάνειο.
Η ανησυχία που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι μεγάλη και οι γονείς είναι αγανακτισμένοι, καθώς πρέπει  από τη μια στην άλλη, να βρουν τρόπο για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Παρότι, όπως πληροφορηθήκαμε, υπήρξε προσωρινή αναστολή της απόφασης διακοπής της μεταφοράς των μαθητών την 28/02/2011 από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας,  το πρόβλημα παραμένει δημιουργώντας μόνιμη αναστάτωση σε μαθητές και γονείς.
Για όλα τα παραπάνω
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
Προτίθεστε να ρυθμίσετε άμεσα τα θέματα οφειλών στους μεταφορείς των μαθητών , ώστε να υπάρχει  η απρόσκοπτη μεταφορά τους στα σχολεία , χωρίς τη συνεχή αγωνία τους για την κάθε «επόμενη μέρα»;

Ο ερωτών βουλευτής
Βασίλης Μουλόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER