Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 13:10

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τη χρηματοδότηση του Τσακώνα-Παραδείσια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά την καταστροφή του οδικού τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα που έγινε το 2003, από το 2004 και μετά εκπονήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες για ανακατασκευή, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του έργου ύψους 114 εκατομ. €, έγινε η δημοπράτηση, υπεγράφη η σύμβαση και άρχισαν οι εργασίες το 2006 με χρόνο παράδοσης το 2010.
Ενώ τα πρώτα χρόνια προχωρούσαν οι εργασίες κανονικά, από τα μέσα του 2010 δεν εκταμιεύθηκαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά με αποτέλεσμα την επιβράδυνση των εργασιών και έτσι την αναβολή παράδοσης του έργου, αρχικά για το φθινόπωρο του 2010, μετά το Δεκέμβριο του 2010 με μια μικρή παράκαμψη πεντακοσίων μέτρων.
Στις 7-12-2010 κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωνε ότι θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στην κατασκευάστρια εταιρία και ότι εκτός από τη γέφυρα Τ4, η οποία θα δοθεί στις 28 Οκτωβρίου 2011, το υπόλοιπο τμήμα θα δοθεί τον Απρίλιο του 2011.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα δεν έχουν καταβληθεί, οι εργασίες δεν προχωράνε και η παράδοση ξαναμετατίθεται από τον Απρίλιο χωρίς να γνωρίζουμε για πότε.
Επειδή και στην παλαιά Εθνική οδό από την οποία σήμερα διεξάγεται η κυκλοφορία έχει σημειωθεί κατολίσθηση στη θέση Δερβένι και κινδυνεύει να αποκοπεί κάποια στιγμή τελείως ο Νομός Μεσσηνίας
Ερωτάται ο κ. υπουργός
Θα εκταμιεύσει τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά και πότε προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα; Τουλάχιστον θα γίνει τούτο με την μικρή παράκαμψη πριν τους θερινούς τουριστικούς μήνες;

Αθήνα 1 - 3 - 2011
Ο ερωτών βουλευτής


Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος
Βουλευτής Μεσσηνίας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER