Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 13:57

Ερώτηση Γρηγοράκου για την ολοκλήρωση πληρωμής των επιδοτήσεων στα πορτοκάλια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο νέο Δήμο Σπάρτης του Νομού Λακωνίας  και σε περίπου 1.600 εσπεριδοκαλλιεργητές έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο 2010 οι επιτόπιοι έλεγχοι λόγω ενστάσεων επί των αποτελεσμάτων του τηλεπικοπικού ελέγχου  του έτους 2008 και από ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί ήδη  στο πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν μέχρι τέλος του έτους 2010 να πληρωθεί το 40% επί του συνόλου(το αποσυνδεδεμένο τμήμα) της οικονομικής ενίσχυσης χυμοποίησης  των πορτοκαλιών του έτους 2008.
Παρόλα αυτά εκκρεμεί η πληρωμή του υπολοίπου 60%  επί του συνόλου (το συνδεδεμένο τμήμα) της οικονομικής ενίσχυσης χυμοποίησης των πορτοκαλιών του έτους αυτού.
Επειδή έχουν παρέλθει πάνω από 2 έτη και στο παρελθόν υπήρξαν και άλλες μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές του Νομού, ενώ τα έξοδα των Λακώνων αγροτών αυξάνονται και τα έσοδα συρρικνώνονται λόγω και της οικονομικής συγκυρίας της χώρας μας
Ερωτάσθε:
Πότε θα γίνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή και του υπόλοιπου 60%  της οικονομικής ενίσχυσης χυμοποίησης των πορτοκαλιών του έτους 2008 στους παραγωγούς του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, των οποίων τα αγροτεμάχια έχουν βρεθεί σωστά από τον επιτόπιο έλεγχο; 

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γρηγοράκος Λεωνίδας


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER