Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 13:40

Δήλωση Θανάση Δαβάκη, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, λόγω του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
« Η 8η Μαρτίου, είναι η Ημέρα που έχει αφιερωθεί στις Γυναίκες, οι οποίες σήμερα στη χώρα μας, περισσότερο από ποτέ, βιώνουν μια ιδιαίτερα δύσκολη πραγματικότητα.
Γεγονός που εύκολα διαπιστώνει κανείς, εάν δει τα υψηλά ποσοστά που σημειώνει η ανεργία των γυναικών. Από την άλλη πλευρά, η Πολιτεία παραμένει απλός θεατής, χωρίς να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των γυναικών.
Οι γυναίκες αποτελούν ζωτικό κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της πατρίδας μας, και γι αυτό η Πολιτεία οφείλει να στρέψει την προσοχή της σ’ αυτές.
Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας, να δοθούν ίσες ευκαιρίες για τη συμμετοχή των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία και την εργασία, να εφαρμοστούν το Σύνταγμα και οι νόμοι, που προστατεύουν την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα αλλά, κυρίως, πρέπει να παρθούν μέτρα για όσες γυναίκες δεν απολαμβάνουν επαρκές δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
Η πολύτεκνη μητέρα, η αγρότισσα, η εργάτρια, η γυναίκα του μόχθου πρέπει να στηριχτεί γιατί είναι αυτή που παλεύει καθημερινά σε σκληρές συνθήκες, για την επιβίωσή της αλλά και την επιβίωση της οικογένειάς της.
Εύχομαι από καρδιάς σε όλες της Λάκαινες, χρόνια πολλά για την σημερινή «συμβολική» Εορτή της Γυναίκας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα και την προσδοκία κάθε μέρα, οι γυναίκες, και ιδιαίτερα αυτές οι οποίες το έχουν περισσότερο ανάγκη, να αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αλλά και της μέριμνας της Πολιτείας.»

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER