Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 13:42

Ερώτηση Δαβάκη για παραβατικότητα Ρομά στις Αμύκλες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη φωνή διαμαρτυρίας και την αγανάκτηση των κατοίκων των Αμυκλών, εξαιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς και των άλλων προβλημάτων που δημιουργούν οι Ρομά που διαμένουν στην περιοχή, μεταφέρει στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Ο κ. Δαβάκης στην παρέμβαση του, ενημερώνει τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή και Υγείας κ. Αν. Λομβέρδο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Αμυκλών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι :
α) οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους καταυλισμούς των Ρομά, που απέχουν λίγα μέτρα από τα σπίτια των κατοίκων των Αμυκλών, είναι απαράδεκτες και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Δεν τηρούνται και οι πλέον στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, κάνοντας παράλληλα αναφορά στα όσα καταγγέλλουν σε υπόμνημα τους το Τ.Σ. Αμυκλών του Δήμου Σπάρτης, δηλαδή ότι απουσιάζουν οι τουαλέτες και το αποχετευτικό δίκτυο από τον καταυλισμό, τα παρακείμενα οικόπεδα από τους καταυλισμούς έχουν μετατραπεί σε χωματερές όπου οι Ρομά έχουν εναποθέσει τεράστιους όγκους από παλιοσίδερα και σκουπίδια.
β) αύξηση παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στα κρούσματα μικροεγκληματικότητας στην περιοχή των Αμυκλών, όπως π.χ. κλοπές και διαρρήξεις οικιών, επικίνδυνη οδήγηση οχημάτων από ανήλικους Ρομά, φαινόμενα παράνομης ηλεκτροδότησης από το δίκτυο της ΔΕΗ, παράνομη υδροληψία, διατάραξη κοινής ησυχίας από δυνατή μουσική, απειλές, εξυβρίσεις και εκφοβισμοί σε κατοίκους των Αμυκλών  κ.α.
Αναφέρει επίσης στους κ.κ. Υπουργούς ότι για τα δυσάρεστα αυτά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στις Αμύκλες, έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης καθώς και η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς, να προβούν άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, δίνοντας λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των Αμυκλών και για τα οποία δικαίως αγανακτούν υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας.


Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER