Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 11:37

Πετράκος κατά Σαμαρά για "απαράδεκτη κινδυνολογία"

Γράφτηκε από την

 

Για «απαράδεκτη κινδυνολογία» από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέναντι στους αγρότες, στην πρόσφατη ομιλία του στη Λάρισα, κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο τ. βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος. «Οι αγρότες, όσα ψέματα και να πει ο κ. Σαμαράς, είναι βέβαιο ότι δεν τρομοκρατούνται από γελοιότητες "ότι θα χαθούν οι επιδοτήσεις αν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ"» επισημαίνεται στη δήλωση του Θ. Πετράκου.

 

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους. Αυτός και η κυβέρνησή του ψήφισαν να φορολογούνται οι αγρότες από το πρώτο ευρώ, φορολόγησαν ακόμη και τα χωράφια τους, εκτίναξαν το κόστος παραγωγής, παρακρατούν τις κοινοτικές ενισχύσεις ακόμη και για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, ξεπούλησαν την ΑΤΕ αλλά και το ΟΣΔΕ στον όμιλο Σάλλα και ανέβασαν το όριο συνταξιοδότησης των αγροτών στα 67 χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, από τις 26 του Γενάρη που θα’ ναι κυβέρνηση, να προχωρήσει στην ίδρυση Τράπεζας Ειδικού Σκοπού για τους αγρότες, να επαναφέρει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και την φορολόγηση των χωραφιών και να μειώσει το κόστος παραγωγής, με φτηνό πετρέλαιο, ρεύμα και εφόδια. 

Οι αγρότες, όσα ψέματα και να πει ο κ. Σαμαράς, είναι βέβαιο ότι δεν τρομοκρατούνται από γελοιότητες «ότι θα χαθούν οι επιδοτήσεις αν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Με την ψήφο τους στις 25 Γενάρη, θα στείλουν παντού το μήνυμα για το νέο ξεκίνημα και την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής της πατρίδας μας».