Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 14:48

Το "ράδιο αρβύλα" έβαλε στο δρόμο της Γκερέκου τη… Νάντια

Γράφτηκε από την
Το "ράδιο αρβύλα" έβαλε στο δρόμο της Γκερέκου τη… Νάντια

Πολιτικό κουτσομπολιό στα καφενεία από κομματικές διαρροές έδωσαν και πήραν τις τελευταίες ημέρες, καθώς η αδυναμία των κομματικών μηχανισμών να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια, η εκτεταμένη ονοματολογία και η σκληρή κόντρα που παίζεται ακόμα και μεταξύ συνυποψηφίων του ίδιου συνδυασμού, είναι ικανά να επιστρατεύσουν και τη φαντασία στη μάχη του σταυρού.

Μια από τις πολλές διαρροές που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε λειτουργήσει στη λογική των... παπαγάλων ήταν μια ενδεχόμενη μεταγραφή της Νάντιας Γιαννακοπούλου την τελευταία στιγμή στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό άφησαν να διαρρεύσει κομματικά στελέχη εκτός του χώρου του ΠΑΣΟΚ, την παραμονή της ανακοίνωσης της μεταγραφής της Αντζελας Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία, με δεδομένη τη δυσκολία συγκρότησης ψηφοδελτίων και στα δύο κόμματα, με πολλά προβλήματα κυρίως στο ΠΑΣΟΚ αλλά και με μεγάλο προβληματισμό για την κάλυψη της 7ης θέσης στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Προφανώς η διαρροή δεν βρήκε ανοιχτά αυτιά -σε αυτή τη φάση τουλάχιστον. Ωστόσο η ανακοίνωση της μεταγραφής Γκερέκου προφανώς θα δημιούργησε προβληματισμό, προσδοκίες ή ανησυχίες -ανάλογα με το χώρο στον οποίο ανήκει ο καθένας-, σίγουρα όμως άνοιξε το δρόμο για νέα εκλογικά σενάρια, σε κρίσιμες ώρες. Η ίδια πάντως η κ. Γιαννακοπούλου ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για "γελοιότητες και αθλιότητες" συμπληρώνοντας πως "έχω αποδείξει με την πορεία μου μέχρι στιγμής ότι είμαι παρούσα και δίνω τη μάχη κυρίως στα δύσκολα" δηλώνοντας... σεσημασμένη.
Δεν ήταν η μοναδική διαρροή των ημερών, καθώς προφανώς η μάχη του σταυρού είναι μεγαλύτερη από εκείνη του ψηφοδελτίου. Το αποδεικνύει η τακτική των... παπαγάλων που προσπαθούν να διαμορφώσουν άποψη ή τάση εν όψει των εκλογών. Τα μαχαίρια κρύβονται καλά κυρίως μεταξύ συνυποψηφίων, αλλά κάνουν καλή δουλειά όταν βρουν πρόσφορο έδαφος.

Κ.Δ.


NEWSLETTER