Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 12:47

Πετράκος: "Κάτω τα χέρια από την Ελιά Καλαμάτας"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πετράκος: "Κάτω τα χέρια από την Ελιά Καλαμάτας"

"Κάτω τα χέρια από την Ελιά Καλαμάτας" επισημαίνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Θανάσης Πετράκος.

 

Αναλυτικά η δήλωση:

"Το ΥΠΑΑΤ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί 22 χρόνια άφησε απροστάτευτα τα τοπικά ελληνικά προϊόντα που παράγονται στα πλαίσια των συστημάτων ποιότητας  ΠΟΠ-ΠΓΕ στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας. Επί 22 χρόνια από τότε που εγκρίθηκαν στην ΕΕ τα συστήματα αυτά παραγωγής στην Ελλάδα το ΥΠΑΑΤ άφησε να οργιάσει η παρατυπία και η κατάχρηση των προστατευομένων ονομασιών προέλευσης . Θύματα αυτής της κατάστασης μια σειρά προϊόντα και σε πρώτη θέση η ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. 

Με βάση αυτή την φιλοσοφία, αντί να ασχοληθεί με την εφαρμογή μιας εθνικής αγροβιομηχανικής πολιτικής αξιοποίησης των αγροτικών προϊόντων μας, ξεπούλησαν, στα πλαίσια των μυστικών  διαπραγματεύσεων της Transantlantic Trade Investment Partnership, πρώτα στον Καναδά με την συμφωνία CETA την προστατευόμενη ονομασία ελιά Καλαμάτα και Φέτα,  και τώρα ετοιμάζουν  να κάνουν το ίδιο με τις ΗΠΑ.

Για να ετοιμάσουν το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση η ΠΕΜΕΤΕ με επί κεφαλής τον πρώην Υπουργό της ΝΔ κ. Σαλμά εξαπέλυσε μια επίθεση με στόχο να άρει την προστασία της ονομασίας ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και να επιτραπεί παγκοσμίως η ελεύθερη χρήση της. Και ζητά να κάνει το ίδιο με την άλλη προστατευόμενη ονομασία προέλευσης τις Πράσινες ελιές Χαλκιδικής. Ανοίγοντας έτσι τις εισαγωγές  των ελιών καλαμών από τις άλλες χώρες με την ονομασία Ελιές  Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια μετωπιαία επίθεση ενάντια στα συστήματα ποιότητας ΠΟΠ-ΠΓΕ που σωστά η ΕΕ προστατεύει και στηρίζει ταυτιζόμενη με τις θέσεις που υποστηρίζουν οι αμερικανοί στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων της Transantlantic Trade Investment Partnership.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την γνήσια εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής γύρω από τα προϊόντα ΠΟΠ και ζητά να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις  Transantlantic Trade Investment Partnership".

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER