Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 13:20

Ο Θαν. Δαβάκης για τους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβερνήσεως στο θέμα των απεργών πείνας του Μεγάρου Υπατία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με λύπη μας είδαμε χθες, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση να ανακοινώνει από το βήμα της Βουλής, ότι η κυβέρνηση της χώρας, με 44 μέρες καθυστέρηση, έδωσε «λύση» στο πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες-απεργούς πείνας, νομιμοποιώντας τους «δια της πλαγίας οδού», υποκύπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στον εκβιασμό που πιεστικά ασκούσαν οι ίδιοι αλλά και οι υποστηρικτές τους, προκαλώντας την νοημοσύνη των πολιτών και την υπομονή της ελληνικής κοινωνίας.
Έτσι λοιπόν, αφού ξεπεράστηκε η αρχική απραξία της κυβερνήσεως, η ασυνεννοησία και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών για το σημαντικό αυτό θέμα, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή έχει καταδικάσει, η κυβέρνηση τελικά «άνοιξε» τον ασκό του Αιόλου.
Μ’ αυτόν τον τρόπο η χώρα μας, σε αντίθεση με τη στάση που κρατούν για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης γειτονικές μας χώρες όπως η Ιταλία, μετατρέπεται σε ελκυστικό προορισμό, γεγονός που θα την καταστήσει μαγνήτη λαθρομεταναστών, από διάφορα μήκη και πλάτη της γης.
Το κράτος νομιμοποιώντας σήμερα τους 250 απεργούς πείνας, αύριο πιθανόν να υποστεί τον ίδιο εκβιασμό από άλλους 50.000 μετανάστες και μετά από αμέτρητους. Η πολιτεία δεν έπρεπε να υποχωρήσει. Όχι μόνο γιατί το κράτος δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς οποιασδήποτε μορφής αλλά και γιατί όφειλε στους πολίτες του να μην ενδώσει. 
Εάν γίνει γνωστό ευρύτερα, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει την πίεση και νομιμοποιεί εύκολα τους μετανάστες, αντιλαμβανόμαστε τι πρόκειται να επακολουθήσει, ειδικά αυτήν την εποχή που τα κύματα των μεταναστών είναι αλλεπάλληλα λόγω των αναταραχών που επικρατούν στον αραβικό κόσμο. Έτσι λοιπόν, ενώ οι υπόλοιπες μεσογειακές χώρες προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα αναχαιτίσουν, για να μην κατακλυσθούν από λαθρομετανάστες, η ελληνική κυβέρνηση υποχωρεί οδηγώντας τη χώρα μας και σε «μεταναστευτική κρίση», πέραν της οικονομικής.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER