Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 17:18

Θαν. Δαβάκης: Σύμμαχος και το ΕΚΕΒΙ στο Λακωνικό αίτημα για ανακήρυξη του 2012 σε Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με παρέμβαση του στη Βουλή, ο Λάκωνας βουλευτής και Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης, ζητούσε από το ΥΠΠΟΤ να προβεί στις σχετικές ενέργειες που απαιτούνται για την ανακήρυξη του έτους 2012, σε έτος «Νικηφόρου Βρεττάκου».
Απαντώντας στην Ερώτηση του κ. Δαβάκη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικιτιάδης ενημερώνει το Λάκωνα βουλευτή για τις ενέργειες και τις δράσεις στις οποίες έχει προβεί προς αυτήν την κατεύθυνση το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
Αναλυτικότερα, η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κ. Κατρίν Βελισσάρη, αναφέρει στον κ. Δαβάκη, ότι το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ως αρμόδιος φορέας για την εφαρμογή εθνικής πολιτικής για το βιβλίο, έχει προτείνει και αυτό με τη σειρά του στο ΥΠΠΟΤ την ανακήρυξη του 2012 σε Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου, δεδομένου μάλιστα και του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση του Λάκωνα ποιητή.
Το ΕΚΕΒΙ θα αναλάβει επίσης, τον επιτελικό σχεδιασμό του προγράμματος δράσεων για τον εορτασμό του επετειακού έτους, με τη συνδρομή βεβαίως της Βιβλιοθήκης της Σπάρτης, η οποία διαθέτει το πλήρες αρχείο του ποιητή.
Στο πλαίσιο αυτό το ΕΚΕΒΙ προτίθεται να πραγματοποιήσει μέσα από κοινό συντονισμό δράσεων επετειακές εκδόσεις, οργάνωση ημερίδων, σχολικές παρουσιάσεις, κινητές εκθέσεις καθώς και μια μεγάλη εορταστική καμπάνια την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.  


Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER