Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011 19:44

Δαβάκης κατά Παπουτσή για απεργούς Μεγάρου Υπατία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας και άλλες διατάξεις».
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, το λόγο έλαβε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος άσκησε δριμύτατη κριτική στον παριστάμενο Υπουργό κ. Παπουτσή, κατά πρώτον για την υποχωρητική στάση της Κυβέρνησης στον εκβιασμό των λαθρομεταναστών της «Υπατίας». Η Κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβάκης, όφειλε στους πολίτες να επιδείξει αποφασιστικότητα και δυναμισμό σε ένα ζήτημα που έχει άμεση σχέση με την τάξη και την τήρηση της νομιμότητας. Φανταστείτε τι έχει να γίνει, συνέχισε, στην περίπτωση, που είναι πολύ πιθανή, νέου κύματος μεταναστών λόγω και των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στις Αραβικές Χώρες.
Ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στις διατάξεις του νομοσχεδίου σχετικά με την σύσταση γραφείου αντιμετώπισης αυθαιρεσιών, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα τους και λόγω λειτουργικών δυσκολιών, αλλά κυρίως λόγω της πληθώρας των καταγγελιών που μπορεί να υπάρξουν για αυθαιρεσίες ενστόλων, όταν ο νόμος αναφέρει ότι δεν απαιτείται να είναι επώνυμες, ενώ επίσης και ότι δεν τάσσει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο και σχετική προθεσμία υποβολής της καταγγελίας από την τέλεση του όποιου αδικήματος.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που αφορούν τους εποχικούς δασοπυροσβέστες και χαρακτήρισε την διάταξη ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση σχετικά με ένα ζήτημα που χρόνιζε και αφορούσε όλους εκείνους, που κατά τους θερινούς μήνες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα.
Εξάλλου ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της Αγροφυλακής, χαρακτηρίζοντας την κατάργησή της λάθος. Ιδιαίτερα είπε στις σημερινές δύσκολες εποχές που περνά η χώρα και ιδιαίτερα η ελληνική περιφέρεια, θα έπρεπε να υπήρχε ένα σώμα προστασίας της υπαίθρου, από πολλούς παράγοντες. Είναι λυπηρό να καταργείτε κάτι που θα μπορούσε με την κατάλληλη βοήθεια, αλλά και τον σχεδιασμό να αποβεί προς το συμφέρον της υπαίθρου και των κατοίκων της.
Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προβληματισθεί πολύ για το τραγικό γεγονός της άνανδρης δολοφονίας των δυο παλικαριών της Ελληνικής Αστυνομίας πριν από λίγες μέρες και να θωρακίσει κατάλληλα και από πλευράς μέσων, αλλά κυρίως από πλευράς ψυχικής ενίσχυσης, τον Έλληνα Αστυνομικό.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER