Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 17:44

Δ. Κουσελάς: Δεν θα ανακληθεί το μέτρο για την τήρηση Βιβλίων Β΄ Κατηγορίας και τη χρήση ταμειακών μηχανών από παραγωγούς-πωλητές στις λαϊκές αγορές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανακληθεί το μέτρο της τήρησης Βιβλίων Β΄ Κατηγορίας και της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης με τη χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών για τους παραγωγούς-πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καρασμάνη σχετικά με την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές του νομού Πέλλας και την υποχρέωση τήρησης Βιβλίων Β΄ Κατηγορίας.
Οπως τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών, τα συγκεκριμένα μέτρα θεσπίστηκαν προκειμένου να είναι εφικτή η εξαγωγή λογιστικού αποτελέσματος αλλά και για λόγους ισονομίας και αποφυγής αθέμιτου ανταγωνισμού, ενόψει και της εφαρμογής του μέτρου θέσπισης αφορολόγητου ορίου με αποδείξεις στη Φορολογία Εισοδήματος.
Περαιτέρω, όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο κ. Κουσελάς, με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών παρασχέθηκε στους εν λόγω υπόχρεους σειρά διευκολύνσεων όπως η δυνατότητα ενημέρωσης βιβλίων μέχρι την 15/1/2011, η απόκτηση φορολογικών ταμειακών μηχανών μέχρι την 31/12/2010, χωρίς την επιβολή κυρώσεων για το διάστημα από 1/7/2010 μέχρι 31/12/2010.
«Η εξαίρεση των παραγωγών αγροτικών προϊόντων από τις υποχρεώσεις τήρησης βιβλίων Β΄ Κατηγορίας και χρήσης φορολογικών ταμειακών μηχανών, δεν κρίνεται σκόπιμη για λόγους ίσης μεταχείρισης με τους μη παραγωγούς αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, οι οποίοι διαθέτουν τα ίδια αγαθά και κάτω από τις ίδιες συνθήκες με τους παραγωγούς», αναφέρει επιπλέον ο υφυπουργός Οικονομικών.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος είχε καταθέσει την ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών, είχε επισημάνει ότι «τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν εκατοντάδες παραγωγοί-πωλητές των λαϊκών αγορών του νομού Πέλλας εξαιτίας του νέου φορολογικού συστήματος στο οποίο επιχειρείται η ένταξή τους από τις αρχές του νέου έτους με την τήρηση εσόδων-εξόδων». Ο βουλευτής ανέφερε επίσης ότι «οι εκατοντάδες παραγωγοί-πωλητές των λαϊκών αγορών, αποδέχτηκαν την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στους πάγκους τους αλλά η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων θα τους εξοντώσει οικονομικά».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER