Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 12:59

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την Ιόνια Οδό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπό αμφισβήτηση τίθεται και πάλι η κατασκευή του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα του Ν. Μεσσηνίας, παρά το ότι έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ του Δημοσίου και εταιριών κατασκευής και έχουν κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων εδώ και τρία χρόνια περίπου.
Το έργο επρόκειτο ολοκληρωμένο να δοθεί στην κυκλοφορία το έτος 2013.
Στις 7-12-2010 κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωνε ότι «σε κάθε περίπτωση ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευασθεί, παρ’ όλες τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα».
Με το δεδομένο ότι οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν το έργο, αλλά και η κατασκευάστρια εταιρία για τους δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν την κατασκευή του δρόμου από τον Πύργο έως την Τσακώνα, παρά τις συμβατικές τους δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.
Ερωτάται  ο κ. υπουργός
Θα εφαρμόσει την κυρωθείσα από τη Βουλή των Ελλήνων ισχύουσα σύμβαση κατασκευής του δρόμου Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα συμπεριλαμβανομένου οπωσδήποτε του τμήματος Πύργος - Καλό Νερό της Ολυμπίας Οδού με την αποδοχή της μηδενικής λύσης για το τμήμα των 6 περίπου χιλιομέτρων στην λίμνη Καϊάφα ;.

Αθήνα 16 -3- 2011
Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος
Βουλευτής Μεσσηνίας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER