Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 20:26

Επιστολή Βουδούρη σε Χριστοφιλοπούλου για τη στέγαση των μαθητών του Σχολείου Ομογενών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κυρία υπουργέ,
Για έξι συνεχή έτη λειτουργεί στην Καλαμάτα το Θερινό Σχολείο σε συνεργασία με την  Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, τα ΤΕΙ Καλαμάτας, τον Δήμο  Καλαμάτας, την Νομαρχία Μεσσηνίας και άλλους Δήμους της Μεσσηνίας.
Το Θερινό Σχολείο έχει σκοπό την ενίσχυση  της ελληνικής παιδείας νέων ομογενών με την καθημερινή βίωση της ελληνικής κουλτούρας και την κοινωνικοποίηση των νέων σε ένα αμιγές ελληνικό περιβάλλον. Απώτερος στόχος του σχολείου είναι η ενίσχυση της ελληνικής συνείδησης, η εκμάθηση της γλώσσας και της ιστορίας μας και η δημιουργία πρεσβευτών του ελληνισμού στις χώρες διαμονής των νέων.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος, όπως μας ενημερώνουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς,  είναι 30.000 €, εκ των οποίων τα 11.000 € αναλογούν στο κόστος διαμονής στη Φοιτητική Εστία. Συνεπώς η δωρεάν διάθεση της φοιτητικής εστίας είναι καθοριστική για την υλοποίηση του προγράμματος και παρακαλούμε για την έγκρισής σας, ώστε να μειωθεί κατ' αναλογία το κόστος του προγράμματος.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε ως χώρα, θεωρώ ότι προγράμματα όπως το θερινό σχολείο, που σχετίζονται άμεσα τόσο με την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, όσο και με τη δημιουργία ελληνικής συνείδησης στον Ελληνισμό της διασποράς, πρέπει να τυγχάνουν της υποστήριξής μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Οδ. Βουδούρη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER