Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 20:27

Βουδούρης προς Παπουτσή για πυρόσβεση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αξιότιμε υπουργέ,
Στo Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας υπάρχουν 5 πυροσβεστικά οχήματα, 6 οδηγοί και έχουν καλυφθεί πλήρως οι θέσεις των μάχιμων πυροσβεστών. Δεδομένου ότι οι οδηγοί αξιοποιούνται σε 3 βάρδιες περιορίζεται δραματικά η χρήση των 5 πυροσβεστικών οχημάτων. Στην ουσία αξιοποιείται "1,5 πυροσβεστικό" το 24ωρο.
Είναι προφανές ότι για να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα πυροσβεστικά οχήματα απαιτείται κατά τη διαδικασία προκήρυξης για την πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης να ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη έλλειψη οδηγών.  Κριτήριο, επομένως,  στην πρόβλεψη των νέων προσλήψεων πρέπει να αποτελεί η κάλυψη θέσεων οδηγών, έτσι ώστε η σωστή αναλογία ανάμεσα στις διαφορετικές ειδικότητες να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας.
Επίσης,  ζητάμε την ενεργοποίηση του εθελοντικού κλιμακίου στο Δήμο Δυτικής Μάνης για την οποία έχουν συμφωνήσει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαμάτας και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τον τομέα αυτό, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.
Από το Γραφείο Τύπου του Οδ. Βουδούρη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER