Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 17:19

Δήλωση Γιαννακοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 22 Μαρτίου, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Σήμερα, το 40% των κατοίκων του πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Η έλλειψη του νερού θα αναχθεί σε μείζον γεωπολιτικό θέμα στο μέλλον, καθώς το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει ξεπεράσει τα εννέα δισεκατομμύρια, ενώ η ζήτηση για νερό θα αυξηθεί κατά 64 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ετησίως. Προβλέπεται ότι το νερό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο διακύβευμα, αλλά και ενδεχομένως αιτία διαμάχης μεταξύ γειτονικών χωρών, δεδομένου ότι περίπου το 40% των κατοίκων της Γης, ζει σε περισσότερες από 200 διακρατικές υδρολογικές λεκάνες, το νερό των οποίων μοιράζονται περισσότερες από δύο σε κάθε περίπτωση χώρες.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα μπορεί μεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος της λειψυδρίας, αλλά είναι έντονη η ανησυχία για την αλόγιστη σπατάλη και την ανέλεγκτη μόλυνση των υδάτινων πόρων σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι επιπτώσεις στη χώρα μας από την παρατεταμένη ανομβρία, τις αυξημένες συνθήκες εξάτμισης και την αύξηση της θερμοκρασίας αναμένονται να είναι σημαντικές κυρίως στα υπόγεια αλλά και στα επιφανειακά υδατικά συστήματα.
Για όλα τα παραπάνω, είναι πλέον επιτακτική η απαίτηση για καθαρό νερό, ζωντανούς ποταμούς και λίμνες και διαμόρφωση πολιτικής για τη διαφύλαξη τόσο των υδάτινων πόρων, όσο και του δημόσιου συμφέροντος που σχετίζεται με το νερό».

Από το Γραφείο Τύπου της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Σχόλια  

0 # ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 22-03-2011 11:19
Κυρία μου έχω την εντύπωση ότι παίρνετε προμήθεια από τη βουλή για κάθε ερώτηση που κάνετε , έχετε καταλάβει ότι ήσαστε βουλευτής του κόμματος που κυβερνάει;
Σταματήστε να κάνετε συνέχεια ανούσιες και χωρίς νόημα ερωτήσεις και να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.Σε όλο το νομό οι κάτοικοι αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά αυτό θα έπρεπε να σας απασχολεί και να κάνετε προτάσεις για το πως να βελτιωθεί η ποιότητα των νερών. Τα νερά του ποταμού Πάμισου δεν πίνονται γιατί δεν προτείνετε να γίνει ένα διυλιστήριο ώστε να γίνουν πόσιμα αυτό θα ήταν προσφορά ,όλα τα άλλα που κάνετε είναι κουραφέξαλα .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER