Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 17:33

Δήλωση Δαβάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η παγκόσμια ημέρα για το νερό, στην οποία αφιερώνεται η 22α Μαρτίου, δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να σκεφθούμε όλα εκείνα που δεν έχουμε κάνει για έναν από τους πολυτιμότερους φυσικούς πόρους που είναι άμεσα συνυφασμένος με αυτή καθ’ εαυτή την ανθρώπινη ύπαρξη.
Και η επίσημη κυβερνητική πολιτική όμως στον τομέα αυτό, παρουσιάζει σήμερα σοβαρά ελλείμματα και παραλείψεις, γιατί η Επιτροπή Υδατικών Πόρων που συγκροτήθηκε μετά από ενάμιση χρόνο, μιλάει για μια πολιτική που μέχρι σήμερα βρίσκεται μόνο στα χαρτιά.
Ο τόπος μας, η Λακωνία με το έντονο χαρακτηριστικό του πρωτογενούς τομέα της έχει και αυτή σοβαρά ζητήματα υδατικών πόρων αλλά και διαχείρισης τους.
Τα τρία σημαντικά υδραυλικά έργα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  είχε ξεκινήσει για τη Λακωνία, όπως το φράγμα της Κελεφίνας, το αρδευτικό έργο Τρινάσου και ο αγωγός μεταφοράς νερού, αποδεικνύουν και στον τομέα αυτό την πολιτική που εφάρμοσε και στη Λακωνία, για τα ζητήματα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.
Ευχόμαστε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, αυτά τα οποία σχεδιάστηκαν για τη Λακωνία  να μην μείνουν μόνο στα χαρτιά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER