Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 17:36

Ο Αποστολάκος για τις οφειλές στους εργολήπτες δημοσίων έργων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος σχετικά με τις υπέρογκες οφειλές του κράτους προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων, απάντησε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Μαγκριώτης.
Ακολούθως ο κ. Αποστολάκος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Στην Ερώτηση επεσήμανα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστικές εταιρείες που ανέλαβαν και αποπεράτωσαν δημόσια έργα, για τα οποία ακόμη και δύο χρόνια μετά, δεν έχουν πληρωθεί. Τόνιζα ακόμη, πως η κρατική ασυνέπεια και η στάση πληρωμών που έχει κηρύξει η κυβέρνηση έχουν οδηγήσει τις εταιρείες σε οικονομική ασφυξία, σε μαζικές απολύσεις και χιλιάδες λουκέτα. Άρα είναι επιτακτική ανάγκη η κατά απόλυτη προτεραιότητα εξόφληση των υποχρεώσεων της πολιτείας.
Στην αγωνία και στις φωνές απόγνωσης των χιλιάδων κατασκευαστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Υφυπουργός κ. Γ. Μαγκριώτης έκρινε ικανοποιητικό να απαντήσει με πέντε αράδες. Ως αιτία για τη μη αποπληρωμή επικαλέστηκε για ακόμη μία φορά την οικονομική κρίση, η οποία υποστηρίζει μάλιστα πως είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης. Λες και η κρίση δεν έπληξε ολόκληρη την παγκοσμία οικονομία. Την ίδια ώρα και σε πλήρη αναντιστοιχία με τον Πρωθυπουργό που όταν μιλάει για την κρίση στην Ελληνική οικονομία, κάνει λόγο για Ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρίζει αντίστοιχης λύσης. Για ακόμη μία φορά αποκαλύπτεται περίτρανα η ασυνεννοησία, η σκόπιμη διγλωσσία και η πολιτική σπέκουλα της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.   
Για την αποπληρωμή ο κ. Μαγκριώτης περιορίστηκε σε μία αόριστή απάντηση πως καταβάλλονται προσπάθειες για την εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου στους μελετητές και στους κατασκευαστές δημοσίων έργων. Η απάντησή του αποτελεί δείγμα πολιτικής αναλγησίας και κυνισμού. Αποτελεί δείγμα απαρχαιωμένων και καθολικά απορριπτέων λογικών που χαρακτηρίζονταν από αόριστες υποσχέσεις και μπόλικα θα. Όχι μόνο δεν πείθουν και δεν καθησυχάζουν, αλλά εξοργίζουν με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία». 

Από το  Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER