Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 17:47

Η Γιαννακοπούλου για την απόσυρση αγροτικών αυτοκινήτων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Yπουργείο Οικονομικών με προσθήκη στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εντάσσει και τα αγροτικά οχήματα στο καθεστώς της απόσυρσης. Η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, είχε ζητήσει να συμπεριληφθούν και τα αγροτικά οχήματα στο μέτρο της απόσυρσης και να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα των αγροτών.
Συγκεκριμένα, σε απάντησή του Υπουργείου Οικονομικών, στην υπ’ αριθμόν 11596 ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 17/02/11, σχετικά με την υπαγωγή και των αγροτικών οχημάτων (φορτηγών κλπ) στις διατάξεις του καθεστώτος απόσυρσης, αποσαφηνίζεται ότι με προσθήκη στο φορολογικό νομοσχέδιο (αρθ. 30, παρ. 5) δίνεται τελικά η δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς της απόσυρσης των αγροτικών οχημάτων (φορτηγών).
Ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Κουσελάς, πληροφορεί περαιτέρω την κ. Γιαννακοπούλου ότι η απόσυρση αποσκοπεί στην αντικατάσταση κυκλοφορούντων επιβατικών αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, ηλικίας άνω των 12 ετών, που αποτελούν το σημαντικότερο παράγοντα ρύπανσης του περιβάλλοντος, με καινούρια αυτοκίνητα σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία λόγω των μειωμένων εκπομπών ρύπων συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών περιβάλλοντος.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς όπως τόνισε το αίτημά των αγροτών της Μεσσηνίας αλλά και, γενικότερα, των αγροτών όλης της χώρας προς την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε δεκτό, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο επιδιωκόμενος σκοπός της απόσυρσης είναι πρωτίστως η προστασία του περιβάλλοντος από τα ρυπογόνα οχήματα παλαιάς τεχνολογίας. Επομένως, ένα τέτοιο μέτρο που δεν θα συμπεριελάμβανε τα αγροτικά αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας τα οποία είναι ιδιαίτερα ρυπογόνα, θα ήταν αναμφισβήτητα ατελές. Το Υπουργείο αντιλήφθηκε αυτήν την παράλειψη και ανταποκρίθηκε άμεσα, καθώς δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος για την εξαίρεσή των αγροτικών οχημάτων από την απόσυρση».

Από το Γραφείο Τύπου της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Σχόλια  

0 # ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 23-03-2011 10:37
Μα καλά για πόσο κάφρους μας περνάει η κυρία Νάντια ,ότι με δικές της ενέργειες μπήκαν στην απόσυρση και τα αγροτικά .
Οχι κυρά μου οι εταιρίες και οι εισαγωγείς των αγροτικών επέβαλαν την απόσυρση όπως έκαναν και για τα Ι.Χ .Εδώ η φτωχεια προσλαμβάνει μορφή επιδημίας και η κυβέρνηση κάνει αποσύρσεις αυτοκινήτων δήθεν για το περιβάλλον αστεία πράγματα ποιό περιβάλλον ; για τις περιοχές NATURA που φάγατε τα ρούχα σας για πάνε πάλι οι όροι δόμησης στα τέσσερα στρέμματα ;Ντροπή μόνο η πάρτη σας σας ενδιαφέρει και τίποτα άλλο .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Panagiotis Chronopoulos 23-03-2011 15:34
"Εδώ η φτωχεια προσλαμβάνει μορφή επιδημίας" όπως λες φίλε μου κι εσύ κάθεσαι όλη μέρα στον υπολογιστή, περιμένοντας πότε θα βγει είδηση της "κυρα Νάντιας" όπως λες για να σχολιάσεις... Ή σε εμπνέει, ή βρήκες τον τρόπο να αντιμετωπίσεις τη δική σου φτώχεια! Αλλιώς δεν εξηγείται η εμμονή σου να σχολιάζεις σε κάθε δημοσίευση της Νάντιας, και μόνο...

Όσο για τα 4 στρέμματα για έλα προς το Μπουρνιά να μας τα πεις αυτά...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Γαζής Νίκος 23-03-2011 22:20
Συγχαρητήρια στην Ελευθερία για την δυνατότητα που μας δίνει να επικοινωνούμε και να κάνουμε παρατηρήσεις και σχόλια για αυτά που γίνονται για εμάς .
Αγαπητέ Παναγιώτη ,έτσι είναι η δημοκρατία ,οι πολιτικοί είναι δημόσια πρόσωπα που ελέγχονται από το λαό επομένως γιατί ενίσταστε για την κριτική που έκανε ο Χρήστος ; Πράγματι η κυρία Γιαννακοπούλου κάνει κάθε μέρα και μια επερώτηση αυτό είναι αλήθεια , έχετε ίσως τους δικούς σας λόγους να μη της γίνεται κριτική ,σεβαστό αλλά δεν μπορείτε να απαγορεύετε στους άλλους να πουν την γνώμη τους .Να θυμάστε ΄όμως ότι έχουμε Δημοκρατία .
Πάντως αλήθεια είναι και για τα αγροτικά ,τώρα εάν στον Μπουρνιά έχετε αντιρρήσεις είναι θεμιτό και σας εύχομαι καλή επιτυχία .
Ευχαριστώ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER