Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 12:33

Συναντήσεις Πετράκου με Αποστόλου και Κουρουμπλή

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Πετράκου με Αποστόλου και Κουρουμπλή

Μείζονα ζητήματα αναφορικά με την αγροτική οικονομία και την υγεία στη Μεσσηνία έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου και τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή αντίστοιχα, σε συναντήσεις που είχε μαζί τους.

Ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει άμεσα σε πολιτική παρέμβαση προς τον επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε επιτέλους να εγκριθεί η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το Νομό Μεσσηνίας.

Επίσης: 

- Ζήτησε να εξαιρεθεί η δακοκτονία από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, όπως ζητούσαν και οι ΔΑΟΚ και να αυξηθεί το ποσό της πίστωσης της δακοκτονίας για την Μεσσηνία και την Τριφυλία. Ο Βαγγέλης Αποστόλου συμφώνησε με τα αιτήματα και τις προτάσεις του Θανάση Πετράκου και δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν.

- Το θέμα της μη καταβολής κοινοτικών ενισχύσεων, κυρίως σε κτηνοτρόφους της Μεσσηνίας, και την ανάγκη επιτέλους να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

- Την καθυστέρηση της πληρωμής των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας οι οποίοι έχουν λάβει προκαταβολή μόνο 0,30 λεπτά/κιλό για την παραγωγή του 2014 και για το σκοπό αυτό ζήτησε να γίνει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

- Ζήτησε την άμεση ένταξη δύο έργων της Δημοτικής Ενότητας Βέργας του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». 

Στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο κ. Πετράκος ζήτησε να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις επικουρικών γιατρών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, όπως έχει ζητήσει με έγγραφό της και η διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας, ώστε να μπορούν στοιχειωδώς να λειτουργήσουν τα δύο νοσοκομεία και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι στις προσεχείς προσλήψεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού θα καλυφθούν οι κενές θέσεις στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με τους επικουρικούς γιατρούς που έχουν ζητηθεί. Συγκεκριμένα τόνισε πως πρέπει να καλυφθούν άμεσα τα εξής κενά:

- Στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας: 1 θέση Παθολογίας, 1 Ακτινοδιαγνωστικής, 1 Οφθαλμολογίας, 1 στη ΜΕΘ.

- Στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας: 1 θέση Καρδιολογίας και 1 Νεφρολογίας ή Γενικής Ιατρικής.

 


NEWSLETTER