Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 15:11

Ανησυχία Δαβάκη για τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γράφτηκε από την
Ανησυχία Δαβάκη για τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Η τακτική να χρησιμοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια μέσω της έκδοσης repos, για την εξασφάλιση ρευστότητας και τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου, είναι σαν να "παίζεις με τη φωτιά"».

Τη θέση αυτή εκφράζει ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης σε γραπτή του δήλωση, με αφορμή -όπως αναφέρει- την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι η εν λόγω απόφαση «προκαλεί έντονη ανησυχία στους Ελληνες αγρότες, δεδομένου ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιεί  μεγάλο εύρος πληρωμών, όπως την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης αλλά και πληρωμές που αφορούν προγράμματα Νέων Αγροτών και Σχεδίων Βελτίωσης».

Σύμφωνα με τον Θ. Δαβάκη, μάλιστα, «αν εφαρμοστεί αυτή η "τακτική" και για τον ΕΛΓΑ, τότε αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα πλήγμα για τον αγροτικό κόσμο της χώρας».

Καταλήγοντας ο βουλευτής εκτιμά ότι «η τακτική αυτή, να χρησιμοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια μέσω της έκδοσης repos για την εξασφάλιση ρευστότητας και τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου είναι σαν να "παίζεις με τη φωτιά"». Παράλληλα δε αναρωτάται, «ποια είναι η σκοπιμότητα της έκδοσης της ανωτέρω ΚΥΑ; Θα υιοθετηθεί παρόμοια στρατηγική και για άλλους Οργανισμούς αρμοδιότητας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ για την Εξισωτική του 2014 και του 2013, καθώς και για την καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης παρελθόντων ετών; Θα προχωρήσουν απρόσκοπτα οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις;».


NEWSLETTER