Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 19:25

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΕΔΥ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το χώρο των ιατρείων του ΠΕΔΥ Καλαμάτας επισκέφτηκε χθες το πρωί το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, με κλιμάκιο βουλευτών αποτελούμενο από τη Γιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, τον Πέτρο Κωνσταντινέα και την Ελενα Ψαρρέα. 

Οι βουλευτές συναντήθηκαν και μίλησαν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, επισκέφτηκαν όλα τα ιατρεία και εργαστήρια, και συζήτησαν με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρικά υλικά, που δυσχεραίνουν το έργο τους. Το κλιμάκιο μοίρασε στο προσωπικό τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) και αποφάσισαν από κοινού την πραγματοποίηση το συντομότερο μιας συνάντησης μετά το πέρας του ωραρίου, για να συζητήσουν τις θέσεις και να διατυπώσουν παρατηρήσεις, προτάσεις ή και τυχόν ενστάσεις.

Οι βουλευτές κατέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί και δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές ενέργειες, ώστε να καλυφθούν σε πρώτη φάση τα κενά που είναι στοιχειωδώς απαραίτητα για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της Π.Φ.Υ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ είδε με ικανοποίηση την προκήρυξη 6 θέσεων γιατρών για τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, οι οποίες ήταν μέσα στις προτεραιότητες που είχε θέσει υπόψη των βουλευτών του νομού.