Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 11:54

Ο Στ. Αραχωβίτης δεν θα χρησιμοποιήσει το βουλευτικό αυτοκίνητο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Στ. Αραχωβίτης δεν θα χρησιμοποιήσει το βουλευτικό αυτοκίνητο

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των βουλευτικών αυτοκινήτων, που έχει προκύψει, εξέδωσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει ότι δεν προτίθεταιν α κάνει χρήση του οχήματος, το οποίο διατίθεται από τη Βουλή.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή της ανθρωποφαγίας, ενημερώνω το λακωνικό λαό τα εξής: 

1. Τα αυτοκίνητα τα οποία διαθέτει η Βουλή στους βουλευτές διατίθενται μέσω συμβάσεων με εταιρίες leasing, οι οποίες είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2015. Αυτό σημαίνει ότι, είτε παραλάβουν τα αυτοκίνητα οι βουλευτές είτε όχι, αυτά θα πληρώνονται από την ελληνική Βουλή στις εταιρίες. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τις συμβάσεις στις 31 Αυγούστου 2015. 

2. Τα αυτοκίνητα αποτελούν εργαλείο προκειμένου οι βουλευτές να επιτελέσουν το έργο για το οποίο εκλέχθηκαν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρούν το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης στο κόμμα και τις δομές αλληλεγγύης. Πέραν αυτών, διαθέτουν χρήματα στις Ν.Ε και αλλού. Η περαιτέρω αποστέριση μέσων και εργαλείων εμπεριέχει τον κίνδυνο της μη αποτελεσματικότητας του έργου τους.

3. Ο εύκολος λαϊκισμός εμπεριέχει τον κίνδυνο διολίσθησης στην άσκηση του λειτουργήματος του βουλευτή, είτε από «επαγγελματίες» του είδους, είτε από πλούσιους γόνους, αποκομμένους από τη λαϊκή βάση. Δεν είναι αυτές οι κατηγορίες βουλευτών που θέλουμε να δημιουργήσουμε. 

4. Σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να κάνω χρήση του οχήματος το οποίο κληρώθηκα. Θα πληρώνεται από την ελληνική Βουλή αλλά θα παραμείνει στο χώρο στάθμευσης του Κοινοβουλίου". 

Σχόλια  

0 # ΤΑΚΗΣ 16-03-2015 13:49
Σιγά το έργο που θα προσφέρεις ρε παπάρα και ήθελες και αυτοκίνητο .Δεν σε ήξερε η μάνα σου και σε πληρώνουμαι με καμια δεκαριά χιλιάρικα .Αλήθεια ρε παληκάρι δεν μας λες ποιό είναι το έργο που θέλεις να υπηρετήσεις ;;;;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Μιχάλης 17-03-2015 11:30
Το πρόβλημά σου είναι με τον συγκεκριμένο; Με όλους τους υπόλοιπους και τους προηγούμενους δεν έχεις/είχες κάποιο πρόβλημα;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER