Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 14:44

Απάντηση της ΔΕΗ σε Δαβάκη για τα έργα στη Λακωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναλυτική ενημέρωση για τις εργασίες τις οποίες έχει πραγματοποιήσει η ΔΕΗ στο Νομό Λακωνίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα ηλεκτροδοτήσεως αλλά και οι συνεχείς βλάβες στο δίκτυο της, έδωσε στο Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε κ. Αρθούρος Ζερβός.
Ο  κ. Ζερβός αναφέρει ότι η ΔΕΗ ως προς τις παρεχόμενες προς τον καταναλωτή υπηρεσίες, έχει ως πρωταρχικό της στόχο α) τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας και β) την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών της.
Συγκεκριμένα για το νομό μας, η ΔΕΗ λαμβάνοντας υπόψη της τις ιδιαιτερότητες και τη μορφολογία του εδάφους της Λακωνίας, έχει πραγματοποιήσει κατά την τελευταία τετραετία τις εξής εργασίες :
ανακατασκευή του Υ/Σ 150/20 kv ΣΠΑΡΤΗΣ Ι
εγκατάσταση του Υ/Σ 150/20 kv ΖΑΡΑΚΑ και ενίσχυση του δικτύου μέσης τάσης των περιοχών του Γερακίου και των Μολάων
κατασκευή νέας τροφοδοτικής γραμμής Ελαφονήσου-Νεάπολης.
κατασκευή δικτύου μέσης τάσης από Σκουτάρι προς Κότρωνα, συνολικού μήκους 13 km  για την ανεξάρτητη τροφοδοσία της Ανατολικής Μάνης καθώς και την εφεδρική τροφοδότηση
αντικατάσταση των αγωγών του δικτύου που τροφοδοτεί την Μονεμβασία και τη Νεάπολη
αντικατάσταση αγωγών και μονωτήρων στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα της Μάνης  καθώς και τοποθέτηση ενδιάμεσων στύλων
ενίσχυση – βελτίωση των γειώσεων στους υποσταθμούς διανομής
πλύσιμο μονωτήρων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται από καθαλατώσεις
τακτική καθώς και έκτακτη επιθεώρηση του δικτύου
συντήρηση του δικτύου
εγκατάσταση ρυθμιστών τάσεως και πυκνωτών σε διάφορα σημεία του δικτύου
κατασκευή νέου δικτύου χαμηλής τάσης συνολικού μήκους 33 χιλιομέτρων καθώς και δικτύου μέσης τάσης 78 χιλιομέτρων
εγκατάσταση 165 νέων υποσταθμών διανομής.
Πέραν αυτών, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του νέου υποσταθμού Υ/Σ 150/20 kv ΣΚΑΛΑΣ που θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2011, ενώ παράλληλα εκπονούνται μελέτες κατασκευής έξι νέων γραμμών μέσης τάσης από τον υπόψη υποσταθμό για Γύθειο-Μάνη, Γεράκι, Σκάλα, Βλαχιώτη, Μολάους και διασύνδεση με τον υποσταθμό Υ/Σ ΣΠΑΡΤΗ Ι.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι οι ενέργειες οι οποίες έγιναν από πλευράς της ΔΕΗ για την ανακαίνιση και ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροδότησης του Νομού Λακωνίας είναι σημαντικές.
Το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών είναι η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης από την ΔΕΗ ενέργειας, γεγονός που αποδεικνύεται από τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία :
συνεχής μείωση της συχνότητας εμφάνισης των βλαβών μέσης τάξης την τελευταία τριετία (2008-2010) κατά 9 % (65 βλάβες ΜΤ/100χιλ το 2008 με 59 βλάβες ΜΤ/100χιλ το 2010)
σημαντική μείωση στο μέσο χρόνο διακοπής στη μέση τάση την τελευταία τριετία (2008-2010) κατά 30 % (από 110 λεπτά το 2008 σε 77 λεπτά το 2010).
Επίσης ο κ. Ζερβός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι με την ολοκλήρωση του νέου υποσταθμού στη Σκάλα καθώς και των γραμμών μέσης τάσης που προαναφέρθηκαν, η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του δικτύου θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Παράλληλα ανέφερε ότι  βασική προτεραιότητα της ΔΕΗ αποτελεί η συνεχής βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και η αύξηση της αξιοπιστίας των δικτύων της.
Σχετικά με τα κενά και τις ελλείψεις κυρίως τεχνικού προσωπικού που παρατηρούνται στις υπηρεσίες της ΔΕΗ του Νομού Λακωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Ζερβός αναφέρει ότι κατά το 2010 προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ ένας μόνιμος τεχνικός υπάλληλος, επτά τεχνικοί υπάλληλοι με σύμβαση 8μηνης διάρκειας και δύο υπάλληλοι γραφείου 8μηνης διάρκειας. Για το έτος 2011 έχει προγραμματισθεί η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ δέκα τεχνικών υπαλλήλων καθώς και τριών υπαλλήλων γραφείου 8μηνης διάρκειας.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER