Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 19:08

Πετράκος για ρύθμιση χρεών συνταξιούχων επαγγελματιών

Γράφτηκε από την
Πετράκος για ρύθμιση χρεών συνταξιούχων επαγγελματιών

Θέμα ημερών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, αποτελεί η κατάθεση τροπολογίας για τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών μικροεπιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων, που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το αίτημα - πρόταση κατατέθηκε προς τον υπουργό από τον βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Δ. Στρατούλης δήλωσε στη Βουλή ότι «είναι θέμα ημερών να φέρουμε τροπολογία για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, όπως το πρότεινε ο κ. Πετράκος πριν, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης, γιατί έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις και επειδή χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ, κρατιούνται εγκλωβισμένοι, με αποτέλεσμα ούτε οι ίδιοι να παίρνουν σύνταξη, ούτε το ασφαλιστικό τους ταμείο να μπορεί να εισπράξει τίποτα από αυτούς. Θα φέρουμε ρύθμιση, η οποία και θα αυξάνει το όριο αυτό των 20.000 ευρώ και θα συμψηφίζει τις οφειλές τους και με τα αναδρομικά της σύνταξής τους και με αυτό που προβλέπει ο νόμος να μπορεί να παρακρατεί μέχρι το ¼ ο ασφαλιστικός τους φορέας από τη σύνταξη».


NEWSLETTER