Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 20:39

Ικανοποίηση Αποστολάκου για το συμψηφισμό χρεών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αντιμετωπίζει καθημερινά τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης. Η διάσωση των επιχειρήσεών τους αναδεικνύεται σε μία τιτάνια προσπάθεια, κατά την οποία αντί το κράτος να στέκεται αρωγός, πολλές φορές λειτουργεί ως εμπόδιο. Αρκετά είναι τα παραδείγματα όπως η μη αποπληρωμή υποχρεώσεων του κράτους (δημόσια έργα, λειτουργικές δαπάνες), η καθυστερημένη επιστροφή του Φ.Π.Α. κ.α.
Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της αγοράς και των παραγωγικών τάξεων, κατ’ επανάληψη έχει θέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συμψηφισμό των χρεών μεταξύ κράτους και φορολογουμένων. Διαμέσου του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου έχει αναδείξει την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα υιοθέτησης και υλοποίησης της συγκεκριμένης πρότασης, η οποία διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Α. Σαμαρά ήδη από το καλοκαίρι του 2010.
Μετά από 9 μήνες, το Υπουργείο Οικονομικών έρχεται έστω και καθυστερημένα, να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τον συμψηφισμό των χρεών. Μολονότι όταν παρουσιάσθηκαν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας λοιδορήθηκαν από τα κυβερνητικά στελέχη ως ανεφάρμοστες και αναποτελεσματικές, οι ίδιοι άνθρωποι έρχονται σήμερα να τις εφαρμόσουν.
Σε πρόσφατη Απάντηση για το ίδιο πάντα θέμα προς τον κ. Αποστολάκο, ο Υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παραπέμπει στον πρόσφατα ψηφισθέντα φορολογικό Νόμο. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, παρέχεται η δυνατότητα συμψηφισμού των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων απαιτήσεων των φορολογουμένων έναντι του δημοσίου, με υποχρεώσεις τους από βεβαιωμένα χρέη ή με βάση δηλώσεις Φ.Π.Α. Επίσης περιλαμβάνεται ρύθμιση έτσι ώστε η κατάθεση των εμπρόθεσμων περιοδικών δηλώσεων, των οποίων η προθεσμία υποβολής λήγει μετά την 01.07.2011, να είναι δυνατή και χωρίς την καταβολή του συνόλου του οφειλόμενου ποσού. Αν υποβάλλεται εμπρόθεσμα περιοδική δήλωση, θα μπορεί να καταβάλλεται ταυτόχρονα με την υποβολή τουλάχιστον του 40% του συνολικού ποσού και το υπόλοιπο προσαυξημένο κατά 2% σε 2 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις.   

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER