Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 13:49

Ομιλία Δαβάκη για το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για τα «καυτά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες, μίλησε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη σχετική συζήτηση του Νομοσχεδίου για το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, που έλαβε χώρα χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Λάκωνας Βουλευτής χαρακτήρισε το συζητούμενο Νομοσχέδιο ως επικοινωνιακού χαρακτήρα, γιατί σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη για τον αγροτικό κόσμο της χώρας, έρχεται η Κυβέρνηση να ασχοληθεί με ένα ζήτημα που θα μπορούσε να καλυφθεί με Υπουργική Απόφαση.
«Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να επιλύσει τα προβλήματα των ελλήνων αγροτών» συνέχισε ο κ. Δαβάκης, κατηγορώντας παράλληλα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για αδιέξοδη πολιτική, που νομοθετεί χωρίς προηγουμένως να αφουγκρασθεί την ελληνική ύπαιθρο και τους αγρότες.
Εξάλλου ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξει την απόφαση που λαμβάνουν αρκετοί νέοι να επιστρέψουν για να ζήσουν μόνιμα στην ελληνική περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη γεωργία, γεγονός που συντελείται κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσεως.
Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον Υπουργό να εξετάσει τις ακόλουθες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας :
να εξαλειφθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που ταλαιπωρούν κυρίως τους νέους αγρότες κατά τη συνδιαλλαγή τους με τις  υπηρεσίες του Υπουργείου, ιδιαίτερα μάλιστα με τη σύγχυση που επικρατεί σε αυτές λόγω της διοικητικής αλλαγής του Καλλικράτη.
να μειωθεί ο ΦΠΑ για τα λιπάσματα όπως έγινε στην αγορά φαρμάκων.
«Για ότι αφορά τον έλληνα αγρότη και την ελληνική γεωργία δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια» τόνισε ο κ. Δαβάκης. Στη συνέχεια δε, έκανε αναφορά στο έργο της Νέας Δημοκρατίας στον αγροτικό τομέα και στην στήριξη που παρείχε στον έλληνα αγρότη, όπως για παράδειγμα στον τομέα των αποζημιώσεων μέσω του ΕΛΓΑ, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση η οποία αύξησε τις εισφορές των αγροτών.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER