Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 15:39

Ερώτηση Κουτσούκου για το Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Κουτσούκου για το Πάτρα - Πύργος

«Η καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος ακύρωσης του διαγωνισμού για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος οδηγεί σε αβεβαιότητα την υλοποίησή του». 

Την πιο πάνω θέση εκφράζει ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Ο Ηλείος βουλευτής εκτιμά ότι με την απόφασή του ο Γ. Σταθάκης για την ακύρωση της διενέργειας του διαγωνισμού,  «ασκεί καταχρηστικά το δικαίωμα του υπουργού, εις βάρος των ευρύτερων συμφερόντων των πολιτών της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας, καθώς με την πράξη αυτή θέτει εν αμφιβόλω την υλοποίηση του έργου».

Συνεχίζοντας ο Γ. Κουτσούκος χαρακτηρίζει ως «έωλα και προσχηματικά» τα επιχειρήματα που μετήλθε ο υπουργός για να ακυρώσει τον διαγωνισμό υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «ιδιαίτερα επικίνδυνη για την προοπτική υλοποίησης του έργου είναι τόσο η αμφισβήτηση από την πλευρά σας της ένταξης του έργου στο ΣΕΣ 2014-2020 όσο και η αποδοχή των προτάσεων για κατάτμησή του σε περισσότερες δημοπρασίες, καθώς επίσης ότι υιοθετούνται, αντί να παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα, ενστάσεις εμπλεκόμενων ανταγωνιστικών εργολάβων».

Καταλήγοντας, ο Ηλείος βουλευτής ζητεί από τον υπουργό να ενημερώσει, α) «πόσος χρόνος θα σας χρειαστεί ακόμα, μετά από δύο μήνες απραξίας, ώστε να διασφαλίσετε την χρηματοδότηση του έργου την οποία έχετε αμφισβητήσει», β) αν «θα εμπλακεί το υπουργείο στη "μάχη των συμφερόντων" τεμαχίζοντας το έργο με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά, τεχνικά και χρονικά» και γ) «πότε, με βάση το δικό σας σχεδιασμό, θα γίνει δημοπράτηση του έργου και ποιος θα είναι ο χρόνος αποπεράτωσής του».


NEWSLETTER