Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 18:50

Πετράκος και Κοζομπόλη με απολυμένους γιατρούς του ΙΚΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πετράκος και Κοζομπόλη με απολυμένους γιατρούς του ΙΚΑ

Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη συναντήθηκαν με την επιτροπή των απολυμένων γιατρών του πρώην ΙΚΑ Καλαμάτας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ολοι συμφώνησαν ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, μετά την μεταρρύθμιση-διάλυση του Αδωνι Γεωργιάδη, στο χώρο της Υγείας αλλά ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα είναι απαράδεκτη. Οι απολυμένοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ ανέφεραν ότι συμφωνούν με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία. Θεωρούν όμως ότι απαιτείται χρόνος για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο. Για το σκοπό αυτό πρότειναν την επαναπρόσληψη των απολυμένων γιατρών του πρώην ΙΚΑ, κυρίως για την στελέχωση των πολυϊατρείων, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλ. μέχρι να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν στην ανάγκη ύπαρξης ενός μεταβατικού σταδίου έτσι ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίσης οι βουλευτές πρότειναν στην επιτροπή να παραστεί σε συνάντηση που θα έχουν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για να του εκφράσουν τις θέσεις τους,  πρόταση που έγινε αποδεκτή. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER